For en thriller det ble på fellesstarten i Holmenkollen.

På siste skyting sto Tarjei Bø og Benedikt Doll side om side om seieren, og fem fulltreffere kunne sikret førsteplass. Det kunne også blitt eldstebror Bøs første individuelle seier i Holmenkollen på over ti år.

Men konkurrentene gjennom det siste tiåret rotet det til. Doll, som legger opp etter sesongen, fikk to strafferunder. Bø fikk tre.

– Man skulle tro jeg aldri har gjort det før. Det var så flaut og helt elending. Det er bare å være selvkritisk. Jeg vet ikke om jeg skal le eller grine, sier en skuffet Bø til NRK.

– Det er litt marginer i mot, men jeg er for dårlig også. Det er parodisk at jeg ikke klarer å minimere skaden, fortsetter han.

– Det var litt vanskelig vind, men jeg burde klart å takle det bedre. Når det blir tre så er det fullstendig kollaps, sier Bø til VG, som var ute etter å revansjere annenplassen fra fredag.

Med de to veteranenes bomskudd var scenen satt for Lægreid.

Han gjorde ingen feil. Med fem blinker nede hadde han alle tiders mulighet til å ta sin andre strake seier i Holmenkollen, men bak ham kom svenske Jesper Nelin og Doll seierssugne.

Den lille luken skulle Lægreid imidlertid aldri gi fra seg. 27-åringen slapp ingen inn i kampen og dro i land seieren.

– Det var virkelig en stor opplevelse å få til dette i dag, sier seiersherren til VG og skryter av det norske publikumet:

– Stor stas. Det er isende kaldt med denne kulden og regnet, men når brølet fra tribunen og folk i løypa treffer deg så blir man varm inn til hjertet.

KOLLEN-SUKSESS: Sturla Holm Lægreid svever på en seierssky i Holmenkollen. Foto: Jostein Magnussen / VG

Det er sjette gang på rad en nordmann vinner en fellesstart i verdenscupen. Johannes Thingnes Bø har vunnet tre av dem, Vetle Sjåstad Christiansen har vunnet to.

Thingnes Bø skjøt seg bort allerede på første skyting med tre bom og ble nummer 14.

– Veldig dårlig. Det var ikke min dag rett og slett. Det er glemt allerede og jeg får ikke gjort noe med det, sier Thingnes Bø til VG.

Doll tok annenplassen foran Nelin.