– Det blåser og det blir urettferdig. Det er greit. Men når det går på bekostning av at man skal risikere helse og skader, så er det jævlig dårlig. Jeg har ikke sjanse til å lande. Det føles som jeg skal lande på magen, sier Sundal til TV 2.

Overfor VG avviser juryleder Gabriel Gros kritikken.

– Situasjonen var ikke farlig. Han må ha vært skuffet fordi han falt. Det var hans egen feil at han falt. Han roterte en ekstra gang med hodet like før landingen, sier Gros.

– Skihopping er en utendørssport så utøverne må forstå at forholdene ikke alltid er ideelle.

Sundal viste mot og satte utfor i rennet etter å ha falt i kvalifiseringen tidligere søndag.

Han fikk imidlertid bare opp 120 meter, og med 108,3 poeng var han ikke blant de 30 som gikk videre til annen omgang. Johann André Forfang vant rennet med lengdene 133,5 og 128 meter.

Veteranen – som har vært hoppernes talsmann i konflikten mot trener Alexander Stöckl – var foran Ryoyu Kobayashi og Raw Air-sammenlagtleder Stefan Kraft. Robert Johansson ble nummer fem.

KUNNE JUBLE: Johann André Forfang etter søndagens seier. Foto: Geir Olsen / NTB

Men mye handlet om Kristoffer Eriksen Sundals utfall mot juryen. Nordmannen mener han ble sendt ut under farlige forhold.

– Jeg bestemte meg for å prøve igjen siden det er på hjemmebane. Så skjer nesten det samme igjen. De som sitter der oppe gjør skam på Holmenkollen-rennet. Det er jævlig kjipt og dårlig gjort hvis de sender ut hoppere bare for å sende de ut.

Fallet i kvalifiseringen ødela trolig Sundals sjanser til en topp-ti-plassering i Raw Air. Det svake førstehoppet reduserte sjansene ytterligere.

Under hoppkvalifiseringen hoppet 23-åringen hoppet 129,5 meter i storbakken, men fikk trøbbel i landingen. Han mistet balansen ved nedslaget og falt til siden, før han spant rundt i bakken.

Sundal kom seg på beina, men haltet og måtte støttes inn i legeteltet der han ble undersøkt.

– Den medisinske sjekken viser at det ikke er noen umiddelbare problemer. Han gjør seg klar til å starte konkurransen, sa pressekontakt Silje Bråthen.

ANNEN TONE: Lørdag ble Sundal nummer to i Raw Air-rennet i Holmenkollen. Foto: Geir Olsen / NTB

Under lørdagens Raw Air-renn ble Sundal nummer to, etter å ha hoppet 127,5 og 131 meter. Han var nummer fem etter 1. omgang og klatret dermed flere plasser.