TIL fikk en fryktelig start på comebacket i Eliteserien. Først spolerte Moses en kjempesjanse etter bare et par minutter etter innlegg fra Lasse Nilsen. Fra kloss hold gikk avslutningen utenfor.

Bare snaut ti minutter senere hadde effektive Glimt scoret to ganger. Først da Botheim headet inn 1–0, og så da Ulrik Saltnes enkelt plasserte inn 2–0 etter et godt Glimt-angrep.

«Gutan» kom seg inn i kampen, og fikk en fin mulighet ved Kitolano, men han klarte ikke å lobbe over keeper. Glimt tok over etter hvilen, og en god Karlstrøm hindret flere scoringer til bodøværingene før Lasse Nilsen beinet enn innlegg i eget mål i det 81. minutt. Mot slutten var Glimt nærmere 4–0 enn «Gutan» et trøstemål.

Her er det bare å komme seg hjem og øve.

TIL-børsen (1–10):

Jacob Karlstrøm 6

Kan ikke klandres for scoringene. Solid redning da Botheim kom alene gjennom etter 58 min. Ny god redning på Saltnes-skudd etter 60 min. Hindret «Gutan» for styggere tap sluttminuttene.

Isak Helstad Amundsen 3

Tøff TIL-debut mot sitt eget lag. Kom ikke opp i Saltnes før 2–0. Forærte Botheim en sjanse etter 58 minutter.

Anders Jenssen 4

Ble litt passiv da Botheim headet inn 1–0. Så ikke trygt ut i forsvarstreeren. Er han sjefen der bak etter Wangberg-salget?

Jostein Gundersen 4

Rakk ikke frem med hodet da innlegget til 1–0 kom. Reddet trolig TIL fra en baklengs med en lang tå etter 37 min. Ut med en skadekjenning (?) like før slutt.

Tomas Olai Totland 4

Frisk offensivt, spesielt i starten. Rakk ikke hjem i forsvar da Glimt kontret inn 3–0. Brukbar eliteseriedebut.

Daniel Berntsen 3

Ganske anonym kamp på sin gamle hjemmebane. Et håpløst frispark langt over. Ut etter 73 min.

Ruben Yttergård Jenssen 4

Klarte ikke å få kontroll på midtbanen i det hektiske førstekvarteret. Kom seg veldig utover i omgangen, og Glimt ble spilt lave.

Eric Kitolano 4

Alene med keeper etter halvtimen, prøvde en chip, men lyktes ikke mot Haikin. Litt for lite involvert.

Lasse Nilsen 4

I form og kom seg til flere innlegg. Testet skuddfoten etter en halvtime, men ballen føk over krysset. Uheldig og beinet inn 3–0 i duell med Botheim.

Ebiye Moses 3

Burde scoret allerede etter drøyt to minutter. Skuslet bort enda en mulighet etter 20 minutter, da han ikke fikk kontroll på ballen på vei gjennom. Bevegelig, men slurvete i ballbehandlingen.

Runar Espejord 4

Et aktivum i den halvtimen han spilte, men ikke helt marginene med seg i nøkkelsituasjoner. Måtte gi seg etter 31 minutter og alle i hele Tromsø holder pusten. Hvor lenge er han ute av spill?

August Mikkelsen 6

Inn for Espejord. Lavt tyngdepunkt og kvikk. Et friskt pust for «Gutan». Prøvde seg på skudd et par ganger, men traff ikke mål.