Etter å ventet i 48 timer på seriestarten var det Stabæk og deres ferske trener Jan Jönsson som virket mest påskrudd på Intility Arena:

For tre minutter ut i oppgjøret sendte Iris Omarsdottir gjestene opp i en overraskende ledelse i hovedstaden.

Stjerneskuddet Elida Holvik Kolbjørnsen ble sittende på benken for Stabæk:

Men etter en tidlig kalddusj slo fjorårets seriemestere nådeløst tilbake i andre omgang:

Først sendte Thea Bjelde ballen direkte bort i det lengste hjørnet fra 20 meter. Tre minutter senere kunne Karina Sævik trille inn sesongens første VIF-ledelse.

Kaptein Janni Thomsen fikk æren av å avslutte snuoperasjonen da hun banket inn 3–1 fra distanse.

– Det er jo dårlig av oss i første omgang, vi er overhodet ikke fornøyd. Men det viser hvem vi er at vi kommer tilbake i andre omgang, sier Thomsen til TV 2.

SIKKER: Karina Sævik var sikker alene med Stabæk-keeper Sunniva Skoglund. Foto: Lise Åserud / NTB

Oppgjøret skulle vært spilt lørdag - men ble utsatt til mandag kveld på grunn av kraftig snøvær i hovedstaden.

Vålerenga legger seg på fjerdeplass, bak serieleder Rosenborg, LSK, og Røa - alle med bedre målforskjell enn hovedstadsklubben.

Brann fikk en skuffende sesongstart med 2–4-tap mot LSK. Onsdag venter selveste Barcelona i kvartfinale av Champions League.