Fløya-Kongsvinger 0–3 (0–1)

Med foreldre og venner på tribunen kunne tromsøværingen Brage Berg Pedersen feire seriegull og opprykk med Kongsvinger på Fløya Arena lørdag. Med tre runder igjen å spille er KIL fjorten poeng foran Hødd, som riktignok har en kamp færre spilt.

Og det tidligere TIL-talentet har virkelig bidratt til opprykket for glåndalingene. Berg Pedersens stod med sterke elleve scoringer på 15 kamper før møtet med grønntrøyene, og noterte seg for en ny scoring da han sendte gjestene i ledelsen ti minutter før pause. Kun fire spillere i andredivisjon har scoret flere enn 22-åringen.

– Derfor jeg kom til Kongsvinger

– Det er så klart gøy, og det var derfor jeg dro til Kongsvinger, for å få spille mye, utvikle meg og få spille på et høyt nivå, som vi nå vil få gjøre i førstedivisjon, sier Berg Pedersen stående i kulda utenfor Fløyahallen, etter å ha feiret med champagne på banen sammen med lagkamerater og en håndfull tilreisende supportere.

Berg Pedersen var sett på som et kjempetalent under tiden sin i TIL, og signerte i 2017 for den italienske toppklubben Genoa, etter tidligere å ha vært på prøvespill i klubber som Fiorentina og AZ Alkmaar.

– Jeg vil si at jeg nyter fotballen mer nå enn jeg har gjort tidligere. Sesongen har gått veldig bra, bortsett fra en liten periode ute med skade, sier spissen.

Har du hatt noe kontakt med noen i TIL i løpet av sesongen?

– Ingenting, svarer Berg Pedersen, som bor sammen med kjæresten i Kongsvinger, og studerer økonomi ved siden av å spille fotball for en tradisjonsrike klubben, som har en rekke sesonger bak seg på øverste nivå og silte cupfinale så sent om i 2016.

Fortsatt store ambisjoner

Kongsvinger har vært overlegne i sin avdeling i andredivisjon, og Berg Pedersen innrømmer at opprykket ikke kom som noen stor overraskelse.

– Når vi ledet med såpass stor margin halvveis, så det jo veldig bra ut. Vi hadde troa på opprykk også før sesongen, men da vet man aldri helt hvor man står sammenlignet med de andre lagene, sier Berg Pedersen, som i tillegg til TIL og Genoa også har vært innom Alta og Øygarden.

Og ambisjonene er fortsatt på plass for den nykronede seriemesteren.

– Ja, så klart. Målet er å spille på så høyt nivå som mulig, sier Berg Pedersen, som nå kan se fram til å fortsette feiringen utover kvelden og natten.

– Ja, vi flyr ikke hjem før i morgen, så jeg regner med det blir en bra feiring nå, avslutter Brage Berg Pedersen.

Fløya så godt som klare for nedrykk

Mens Kongsvinger kunne juble for opprykk, må Fløya konstatere at det må skje et mirakel skal laget spille i andredivisjon neste sesong. Laget er åtte poeng bak Vålerenga 2, som også har en kamp færre spilt, når tre serierunder gjenstår.