Tromsø Håndballklubb- Harstad 29–24 (13–11)

THK sitt damelag kunne endelig spille kamp igjen da de tok imot Harstad til et prestisjefylt oppgjør i Tromsdalshallen søndag. Hjemmelaget kom skjevt ut og lå under med fem mål tidlig, men kom sterkt utover kampen og tok til slutt en kontrollert femmålsseier mot det nyopprykkede Harstad-laget.

Sentral i seieren var to nykommere fra Lillehammer. Miriann Sæther ble mestscorende for THK sammen med Hedda Kristoffersen Lysnes med sine åtte scoringer, mens målvakt Caroline Gruer ble kåret til hjemmelagets beste etter å ha levert imponerende keeperspill.

Har egne elever som lagvenninner

– Vi fikk den verst tenkelige starten der ingenting stemte, men når vi først kommer inn i det så flyter det og det er ingen tvil om at vi skal vinne, sier Sæther, som kombinerer spill for THK med jobb som trener på håndball-linja hos Norsk Toppidrettsgymnas.

– Jeg flyttet hit på grunn av jobbtilbudet, samt at jeg kunne fortsette å spille i andredivisjon, sier Sæther, som faktisk har noen av sine elever på NTG som sine lagvenninner i THK.

– Det går helt greit. Det er forskjell på å være spiller og trener, og det er bare å skille de to rollene, sier Sæther.

De to nykommerne har funnet seg godt til rette i byen.

– I starten var jo været litt kjipt, men det har blitt bedre etterhvert. Det er en kjempefin by, sier keeper Caroline Gruer.

Ser potensialet

Sæther ser et stort potensial for sin nye klubb.

– Jeg tror det skal være mulig å stabilisere seg i andredivisjon, og så etterhvert sikte enda høyere. Men det er en jobb som må legges ned i bunn, sier Sæther, som sammen med Gruer skulle ønske hallsituasjonen var bedre i Tromsø.

– Det er andre lag som har det verre enn oss, men vi skulle helst hatt halvannen times trening hver gang, nå har vi det kun en gang i uka. Det er en gammel hall, men samtidig er det et bra dekke og det er intimt, så det er morsomt å vinne kamper her, avslutter duoen.