Ett eneste touch på ballen.

Det var det Haaland fikk inne i 16-meteren til Liverpool søndag ettermiddag. Kun en gang tidligere denne sesongen har 23-åringen vært mindre involvert i motstanderens boks.

Jærbuen ble godt pakket inn av Liverpool-kaptein Virgil van Dijk og unggutten Jarell Quansah (21) i 1–1-kampen på Anfield.

– Quansah var glimrende, men han får «lov» til å fokusere på seg selv og jobben han skal gjøre fordi van Dijk styrer forsvaret. De aller beste stopperne spiller ikke alene - de passer på hele forsvarsrekken. Derfor var van Dijk banens beste i dag, er dommen fra tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher.

Jamie Carragher

Tidligere Liverpool-stopper og ekspert på Sky Sports

I en lengre analyse i studio hos Sky Sports er mannen som fikk med seg ni titler på Merseyside klar:

– Jeg mener faktisk at van Dijk er en bedre stopper enn Haaland er spiss. Vi fikk en duell mellom verdens beste stopper og verdens beste spiss - og van Dijk vant den duellen, oppsummerer Carragher.

Van Dijk var ikke den eneste som sto i veien for Haaland:

Og det er ikke første gang 193 centimeter nederlenderen går seirende ut av tungvektsduellen mot nordmannen på 195:

Syv ganger har de to møttes i klubb- og landslagssammenheng. Tre ganger har Haaland funnet nettmaskene.

Men nordmannen har aldri smakt på seieren når van Dijk står på motsatt banehalvdel:

Er van Dijk en bedre stopper enn Haaland er som spiss?

– Begge har hurtighet som sitt våpen, og jeg tror ikke van Dijk er noe tregere enn Haaland, påpeker tidligere landslagskaptein Rune Bratseth.

Norges trolig beste midtstopper gjennom tidene var selv av den hurtige sorten og hans spillestil var slett ikke usammenlignbar med van Dijks.

Rune Bratseth

Tidligere landslagsstopper

– Fordelen med å ha fart selv, er at du slipper å takle. Hvor ofte ser du van Dijk ligge på bakken – og hvor ofte ser du han lager frispark og straffespark? Han gjør det nesten aldri. Det er også sjelden du ser at han går tett opp i motstanderen. Da blir du feid til side av en spiller som Haaland, forklarer Bratseth overfor VG.

I et Viaplay-intervju etter forrige sesong var van Dijk den eneste Haaland nevnte på spørsmål om hvem av Premier League-stopperne som var tøffest: