Med tre nye målgivende og én scoring i kveld pyntet Bruno Fernandes på sin allerede elleville statistikk mens han bærer den portugisiske landslagsdrakten. På sine 10 siste kamper har Manchester United-kapteinen levert spinnville 14 målpoeng.

Det er fra starten av VM i vinter til dagens kamp i EM-kvalifiseringen.

Den første av kveldens tre assist var en lekkerbisken. Et mislykket hjørnespark gikk tilbake til Fernandes, som med utsiden av høyrefoten slo et nydelig innlegg på hodet til Goncalo Inacio som enkelt stanget inn 1–0.

Rett før pause var samme kombinasjon på plass igjen. Denne gangen slo Fernandes inn med innsiden av høyrefoten, men innlegget var like presist på pannebrasken til Inacio som scoret sitt andre for dagen og Portugals fjerde.

ELLEVILL REKKE: Bruno Fernandes stortrives i landslagsdrakten. Foto: Sofascore

Grafikk: Sofascore.

Etter pause toppet Fernandes showet. En praktfull langpasning fra Fernandes traff Diogo Jotas løp perfekt, og Liverpool-spissen dunket inn Portugals femte samtidig som han sikret Fernandes sin tredje målgivende pasning.

På tampen var jubelkvelden komplett. En feilpasning hos Luxembourg sørget for at Fernandes ble spilt alene med keeper. Der gjorde han ingen feil. Fire målpoeng, tre målgivende og én scoring i løpet av én kamp.

Like etterpå curlet João Félix inn Portugals niende scoring. 9–0 er deres største seier gjennom tidene.

JUBEL: 9–0 mot Luxembourg er tidenes største seier for Portugal. Foto: PEDRO NUNES / Reuters / NTB

Luxembourg har ikke vært noen kasteball i gruppe J. De sto med 10 poeng på de seks første kampene og lå hakk i hæl på Slovakia som innehar annenplassen i gruppen.

I samme gruppe er Åge Hareide og Island som har slitt. I kveld fikk den norske manageren en etterlengtet opptur da Alfred Finnbogason satte inn 1–0 mot Bosnia-Hercegovina på overtid. Island ligger likevel langt bak i gruppen. Slovakia innehar annenplassen bak Portugal som sikrer direkte avansement til neste sommers EM.