– Det Haaland gjør i Bundesliga, kan jeg gjøre i Eliteserien, sa Sæter til Nidaros før sesongstart.

Og med Haaland og landslaget på tribunen, viste Sæter at han ikke bare har det i munn. Vålerenga-keeper Kjetil Haug tabbet seg ut på Sæters langskudd etter bare syv minutter.

– Jeg tviler på at Haaland tenker så mye på det her, men det er deilig å vise at jeg har noe på dette nivået her å gjøre. Det er kult å vise det til guttene (på landslaget) her også, men vi har forskjellige oppgaver, sier Sæter til VG.

Trønderen jublet foran Klanen til stor pipekonsert. Under feiringen av 3–0-målet hans foran Kjernen gikk det i svart.

– Det har vært mye snakk om at jeg har det mye i kjeften og leverer veldig lite. Helt ærlig husker jeg det veldig dårlig, jeg får en liten blackout i rusen der, sier Sæter.

Rosenborg økte til 2–0 etter at Stefano Vecchia gjorde Brynjar Bjarnason svimmel og satte ballen i krysset i 22. minutt. I andre omgang satte Sæter 3–0 med en lekker styring etter innlegg av Adrian Pereira. Sistnevnte fastsatte resultatet til 4–0.

Pereira tror dette bare er starten for Sæter.

– Dere har bare fått sett litt av ham, han har mye mer å komme med. Han er litt av en skrue, men en god skrue, sier Pereira til VG.

Rosenborg-trener Kjetil Rekdal gjorde tre bytter i pausen da Rosenborg kom tilbake fra 1–3 til 3–3 mot Haugesund torsdag, og fortsatte med fem endringer før oppgjøret mot hans gamle klubb. Blant annet fikk Sæter sin første eliteseriestart for klubben etter overgangen fra Ranheim og skadeproblemer. Det ga verdi for Rekdal som klatrer opp til 6. plass med 14 poeng på ni kamper.

– Han er en gærning. Det viste han på banen i dag. Det er noen ting jeg kunne revet ham i ørene for, men han scorer to mål og da kan jeg ikke si så mye. Det er tre uker til neste kamp og det er bra, for da får vi han litt ned på jorden igjen, sier Rekdal til VG om tomålsscoreren.

Vålerenga hadde en rekke muligheter, men kom ikke nærmere enn Leonard Zuta og Tobias Christensen sine skudd i tverrliggeren. Markus Henriksen reddet også et skudd fra Aron Dønnum på streken.

Dag-Eilev Fagermos mannskap ble buet inn i garderoben halvveis.

– Vi sliter i alle faser av spillet. Derfor er vi et bunnlag, sier Fagermo til VG.

Etter kampen sto Vålerenga-leiren, inkludert treneren, skolerett foran skuffede VIF-fans.

Vålerenga har hatt en elendig vår. De siste fem kampene har gitt ett poeng (1–1 hjemme mot HamKam). Klubben er på 11. plass med ti poeng på ti kamper. Blåtrøyene sliter med å score, de siste fem kampene har resultert i tre fattige mål.

Flere Vålerenga-supportere har uttrykt misnøye med Fagermo. Mellom det smertelige derbytapet mot Lillestrøm onsdag og storkampen søndag møtte Fagermo fansen til prat.

– Blø for drakten, Vålerenga, skrek Klanen etter 0–4.

I sluttminuttene jublet Klanen ironisk da Vålerenga traff på pasningene. I andre ende gynget Kjernen-seksjonen.