Moss-Fløya 6–0 (3–0)

Fløya kjemper for å holde plassen i andredivisjon, og møtte den gamle storheten Moss til et meget viktig oppgjør på Melløs søndag ettermiddag. Moss lå på sikker plass før oppgjøret, fem poeng foran Fløya, men med hele tre kamper flere spilt enn grønntrøyene.

Gjestene fra Tromsø skulle få en marerittstart på kampen i gamle Østfold fylke. Keeper Marcus Ellingsen Andersen sviktet i feltarbeidet etter et langt innkast, og Moss sin kaptein Emmanuel Troudart fikk en enkel jobb med å sette inn 1–0. Kun to minutter senere doblet hjemmelaget ledelsen. Målscorer denne gangen var Noah Jonathan Alexandersson.

Fløya var tidvis spillemessig med i kampen, men det var likevel gjestene som økte til 3–0 etter drøyt tjue minutter. Alexandersson var også denne gangen sist på ballen.

Om Moss var klart best før pause, så var de fullstendig overlegne etter hvilen. Fløya har vært konkurransedyktig i de aller fleste kampene i årets sesong, men ble fullstendig rundspilt på Melløs. Scoring av Mamodou Njie og to av Walid Idrissi, gjorde at det endte 6–0 til et Moss-lag som fort kunne scoret enda flere.

Et lite lyspunkt på en helsvart dag for Fløya var comebacket til mangeårig Fløya-profil Tom Erik Bang Kristiansen, som kom inn i pausen.

Fløyas neste kamp er et uhyre viktig bunnoppgjør mot Senja.

Marcus Ellingsen Andersen 3

I trøbbel i feltet etter få minutter. Det samme skjedd like etterpå, og da tok Moss ledelsen. Utypisk for Andersen, som vanligvis pleier være solid i den delen av spillet. Kan ellers ikke lastes noe særlig på scoringene, og hadde et par gode redninger. Mistet ballen på litt uforklarlig vis fem minutter før pause, men slapp med skrekken. Noen svært svake utspill.

Øyvind Sandnes Olsen 2

Slet stort med farta og kraften til Kidane, og det kjappe kombiasjonsspillet til Moss generelt. Sjef i et Fløya-forsvar som overhodet ikke hang sammen, selv om det på ingen måte er Sandnes Olsens feil alene. Hadde i det minste et flott raid fremover i banen like etter pause. Ut med skade kvarteret før slutt.

Storm Espolin Andersen 3

Den tidligere TIL-junioren var del av et Fløya-forsvar som ble herjet med. Nå skal det sies at beskyttelsen de fikk fra midtbanen ikke var mye å skryte av, men et litt mer effektivt Moss-lag kunne faktisk scoret både åtte og ni.

Jørgen Falck 3

Fullstendig fraløpt ved et par anledninger. Byttet ut i pausen. Det kan godt tenkes Falck var glad for å kunne se andreomgangen fra benken med tanke på hvordan den forløp.

Trygve Kristoffersen 3

Litt uvant posisjon som høyre vingback for venstrebeinte Kristoffersen. Fint innlegg ga Skorpen en god mulighet etter elleve minutter. Flere balltap i skummel posisjon. Fløya hadde likevel tross alt litt bedre kontroll på sin høyreside enn den venstre.

Tobias Schjetne 3

Uvant for Schjetne med så lite ballkontakt. Moss gjorde stort sett som de ville på midtbanen, med unntak ev en kort periode i førsteomgang.

Abdikani Mohammed Abdi 2

Gult kort etter småkrangling med Tesfai, hans femte for sesongen. En av få Fløya-spillere som tidvis klarte involvere seg litt i kampen, men det ble fryktelig mangle enkle balltap.

Yngvar Johansen 3

Ut etter en drøy time. Jobbet som vanlig hardt, men svært lite involvert.

Mikke Boge Olsnes Aarseth 2

Har hatt en god sesong hittil, men ofte på etterskudd, som da han fikk gult kort i andre omgang. Tidvis avslørt på tempoet.

Scott Fitzgerald 3

Kunne servert Abdi en stor mulighet på 3–0, men slurvet med pasningen. Kom til et brukbart skuddforsøk. Ellers lite synlig.

Vebjørn Skorpen 2

Fikk en bra mulighet på hodet etter elleve minutter, men headet utenfor. Løpsvillig, men spissen står fortsatt uten scoring etter over halvspilt sesong. Det bør Skorpen gjøre noe med skal han hjelpe Fløya berge plassen.

Tom Erik Bang Kristiansen 2

Inn til sitt Fløya-comeback etter pause. Taper duellen mot Idrissi på 5–0. Virket naturlig nok rusten, men uansett er det gledelig for Fløya at Bang Kristiansen er tilbake.

Birk Berg Johansen

Inn i det 64.minutt. Kom til en brukbar mulighet på hodet.

Tobias Lind

Inn i det 64.minutt. Umulig å markere seg i en omgang der Fløya knapt hadde ballen.