Tirsdag formiddag ble landslagsuttaket for den kommende langrennssesongen presentert. Da ble det klart at Tromsø Skiklubbs Anna Svendsen (31) fikk fornyet tillit, også i 2021/2022-sesongen.

– Jeg har visst det en liten stund og vet uttaket kom ut tirsdag. Jeg er veldig fornøyd med det. Jeg hadde jo håpet hele tiden at jeg skulle få være med videre, men man vet aldri. Jeg var forberedt på begge deler. Samtidig hadde jeg et håp om at jeg skulle få gå videre, så det er alltid reit å få bekreftet det, sier Anna Svendsen til iTromsø.

Drømmer om OL

Svendsens vei til landslaget har i stor grad kommet på bakgrunn av hennes favorittdistanse: klassisk sprint.

Det er ikke en øvelse som står på programmet under neste års vinter-OL i Beijing. Det starter 4. februar.

– Jeg skulle ønske det var klassisk sprint i OL, men det betyr ikke at jeg ikke har et mål om OL. Jeg skal jobbe for å komme med det. Det er kamp om plassene dit, og så er det også mange andre skirenn i år også. Jeg har som mål å ta et steg videre fra sesongen som har vært, og blant annet gå fortere på distansen igjen og prøve å ta steg der, sier skiløperen fra Tromsø.

Det er trolig to distanser under OL der Svendsen kan være aktuell, som skøytesprint eller på 10 kilometer klassisk.

31-åringen fra Tromsø er klar på at hun har tatt steg også på skøytingen, selv om hun ikke har konkurrert på skøytesprint på lang tid.

– Jeg har ikke gitt opp skøytingen, selv om det er lenge siden jeg har gått skøytesprint. Jeg gikk ikke en eneste skøytesprint i vinter, men føler jeg har tatt steg i skøyting uten at jeg har fått vist det i konkurranse. Jeg vil jobbe mye med det i sesongen som kommer, samtidig som jeg prøver å ta et steg på distanse. 10 kilometer klassisk er for en distanse jeg liker veldig godt, så jeg må nok ha flere forskjellige fokusområder.

Legger plan til uka

Den nøyaktige planen vil nok Svendsen få klarert tirsdag 11. mai, én uke etter uttaket. Da vil et viktig møte finne sted.

– Jeg har et veldig bra samarbeid med Kristian (Skogstad) og kommer til å være med på en del økter med laget deres (Team Nord-Norge). Kristian og Ole Morten (Iversen, landslagstrener) snakker mye sammen, og vi samarbeider bra alle sammen og skal ha en prat neste tirsdag; jeg, Kristian og Ole Morten, der vi legger en plan sammen. vi skal evaluere sesongen som har vært og legge en plan for kommende sesong, sier Svendsen, like etter hun kommer ned fra løypene på fastlandssiden i Tromsdalen etter en økt med Team Nord-Norge.

– Det har vært en hel gjeng inn mot fjellet i Tromsdalen og gått opp til Fjellheisen. Det er fine løyper i Tromsø fortsatt og de startet i går med første samling, så da var det bare for meg og Erik (Valnes) å hive oss med, sier Svendsen.

Glad på Synnes vegne

Det var ikke kun Svendsens eget uttak som gledet skiløperen fra Tromsø.

Tirsdag ble det også klart at klubbvenninne Synne Arnesen har fått en plass på rekruttlandslaget.

– Det er jeg bare nødt til å få kommentere. Det er veldig gøy, både for Tromsø Skiklubb, det er stort for klubben sin del, og for min egen del, er det stort at hun er tatt ut. Det er veldig fortjent og veldig bra, sier Svendsen.

NM-STAFETT: Her er Tromsø Skiklubb-løperne Tone Lise Pedersen (til venstre), Anna Svendsen og Synne Arnesen på NM-stafetten i januar 2020. Foto: Øyvind Sivertsen

De to trener regelmessig sammen i Tromsø, og Svendsen gleder seg over nok en landslagsplass til en Tromsø-utøver.

– Jeg er veldig glad på hennes vegne og tror det blir veldig bra. Jeg trener mye med henne og vi er gode venninner, så jeg unner virkelig henne denne plassen. Det har hun virkelig jobbet for, så det er utrolig artig og så er det ekstra stas med en på landslaget fra samme klubb, sier Anna Svendsen.