Riiber var med blant de utvalgte da arrangøren av helgens Raw Air-avslutning for spesialhopperne testet mammutbakken i Modum med flere prøveomganger torsdag.

I den aller første omgangen var Jarl Magnus Riiber i helt egen klasse med et kanonhopp på 241 meter. Kombinertstjernen var svært dyp i landingen.

Verdensrekorden er det Stefan Kraft som har, med 253,5 meter i Vikersund. Den ble satt i 2017.

Riiber testet skiflyging for aller første gang torsdag ettermiddag.

– Jeg har null erfaring, så det blir rett og slett spennende. Jeg grugleder meg. Det er ikke bare-bare å gå og hoppe i den største hoppbakken i verden når man aldri har gjort det før, sa Riiber til NTB i forbindelse med verdenscuprennene i Holmenkollen sist helg.

25-åringen har vært i kanonform i hoppbakken siden han gjorde konkurransecomeback etter sykdom under VM i Planica. Der gjorde han rent bord med fire gull.

I VM landet Riiber på 147 meter i storbakken i Planica og slo den gamle bakkerekorden med fem meter.

Skiflyging kan bli en del av kombinertverdenscupen neste sesong. Riiber stiller som prøvehopper i Vikersund for å sikre seg verdifull erfaring.

Fredag kommer Raw Air-sirkuset til Vikersund. Da skal Maren Lundby & co. hoppe tre treningsomganger foran det som blir tidenes første skiflygingsrenn for kvinner. Konkurransen går søndag.