Rennet pågår fremdeles!

Verdenscuplederen Marco Odermatt kjørte ut som nummer seks i Aspen og satte en suveren bestetid – 1:06.80.

Det var en vanskelig tid å slå og ingen av de 30 beste som har kjørt klarte å hindre 25-åringen i å ta sin femte førsteplass i super-G denne sesongen. I samme slengen sikret Odermatt sammenlagtseier i super-G-cupen før sesongavslutningen i Soldeu i Andorra om to uker.

For Aleksander Aamodt Kilde var den eneste som kunne utfordre Odermatt i kampen om super-G-kulen.

Da måtte han vinne, og det så lenge svært lovende ut for nordmannen. Ved første og andre tidsmåling hadde ledet Kilde nesten med halvsekundet på rivalen – 0,48 og 0,49 sekunder foran.

Men det holdt ikke hele veien inn for 30-åringen. Omtrent halvveis gikk Kilde langt ut av en sving, og tapte nesten hele forspranget. Da ble farten ned mot mål for lav og Kilde endte 34 hundredeler bak Odermatt. Noe som ga en tredjeplass.

Adrian Smiseth Sejersted kom seg knapt forbi den første porten før han skrenset og inn mot den andre porten kjøre han ut. Dermed var rennet over for 28-åringen omtrent før det hadde begynt.

Tyske Andreas Sander var nærmest Odermatts tid, småsure fem hundredeler bak, mens den ferske verdensmesteren i super-G, James Crawford, var langt unna vinnertiden. Kanadieren klokket inn 0,81 sekunder bak.