Lørdag arrangerte klubben Midt-norsk mesterskap på hjemmebane. Det var den fjerde av totalt fem konkurransedager gjennom sesongen. På Kleive kunne deltagere fra fem år og oppover kjøre minirekrutt-traseen, mens de viderekomne hadde to traseer av ulik vanskegrad å velge mellom.

Finale om to uker

Om to helger avsluttes sesongen med finale hos Skodje Trialklubb. Av de 50 påmeldte lørdag var sju var Kleive Trial. I toppåret 2010 stilte de med 25. Klubbens eneste utøver fra Kleive deltok ikke i helga.

– Det har gått litt nedover med rekrutteringa her på Kleive. Vi har noen nye kjørere nå i år, men vi skulle gjerne hatt flere. Derfor har vi sendt ut invitasjoner til at folk kan komme og prøve. Det er mange unger som vil bli med å kjøre, men det er foreldrene vi må hanke inn, sier stevneleder Bente W. Sigerset.

– I trial må man ha med seg voksne fram til man er 16 år, sier juryleder Arne Sæther.

– Ikke dyrt

Kim Istad hos arrangørklubben bedyrer at trial ikke trenger å være så dyrt.

– Det er mange som henger seg opp i kostnader. Nå har vi sykler i klubben de kan låne og leie til en rimelig penge. Å investere ligger lenger fram i tid, først man må se om dette er noe som passer for en. Det finnes også mange bruktsykler å velge mellom når den tid kommer, sier Istad.

Også han ser at utfordringen ligger i å få med foreldrene.

– I fotball for eksempel er det bare å slippe av ungene og hente de etter trening, her er det mer krav til foreldrene. Men det er kjempesosialt for foreldrene også. Vi har buss så vi reiser sammen på lokale løp, og også til Østlandet og til Bodø, for eksempel, sier Istad.

– Og hvis du skal selge inn dette budskapet?

– Kom og prøv! I starten får man låne utstyr. De kan prøve et par måneder for å se om de liker det. Ta med foreldrene, dette er skikkelig artig!

I lørdagens konkurranse slo Kleive Trial til med dobbel hjemmeseier i klasse A, der Torstein Hokland kjørte inn til førsteplass foran Thomas Berild Berg. I klasse C endte klubbkameratene Oliver Bergsbakk Hagen på andreplass foran Sigbjørn Sommervold Sporsheim på tredjeplass.