Fløya-TUIL 3–3 ( 6–5 etter straffesparkkonkurranse)

Lørdagens cupkamp mellom Fløya og divisjonskollega TUIL, ble av det høydramatiske slaget. Yngvar Johansen sendte Fløya i ledelsen etter tjuefem minutter med et fantastisk brassespark. Man vil ikke se mange penere scoringer i årets Norgesmesterskap.

TUIL svarte imidlertid umiddelbart da Sigurd Grønli klinket inn 1–1 under minuttet etterpå. TUIL presset på utover andreomgangen og det var fortjent at Andreas Løvland headet Dalingan i ledelsen tretten minutter før slutt. TUIL så ut til å ha full kontroll, men to minutter på overtid slo Tobias Vibe et litt svakt tilbakespill. Keeper Theodor Nilsen nølte og det utnyttet innbytter Birk Berg- Johansen til fulle. 2–2 og dermed klart for ekstraomganger på Fløya Arena.

Innbyttere i fokus

Fem minutter ut i den første ekstraomgangen kombinerte tre av Fløyas innbyttere. Abdikani Mohammed Abdi og Abou David Mendy gjorde forarbeidet og Scott Fitzgerald sendte grønntrøyene i føringen. Denne gangen var det imidlertid TUILs tur til å utligne på overtid. Målscorer var Vegard Lysvoll, som for øvrig scoret langt på overtid også i seriekampen mellom lagene.

De første fem skytterne på begge lag scoret i straffesdparkkonkurransen, og dermed måtte det skytes en og en. Adrian Sandbukt måtte se sitt skudd reddet av av Fløya-keeper Markus Strige Hardy, og dermed kunne Fløya-spillerne juble ellevilt for cupavansement. En kjærkommen oppmuntring i det som har vært en tøff sesong for laget hittil.

– Jeg fikk reddet en straffe til slutt. Jeg hadde vært nær på et par andre straffer, og hadde hele hånda på Grønli sin straffe, så det var litt irriterende, sier Strige Hardy, som kan avsløre at et tips fra Fløyas førstekeeper, Marcus Ellingsen Andersen, gjorde utslaget.

– Han hadde sett at jeg gikk litt tidlig, så før den siste straffen ba han meg vente litt lengre. Jeg holdt igjen et halvsekund ekstra, sier Strige Hardy, som spilte sin første kamp for sesongen etter å ha slitt med en nakkeskade i oppkjøringen.

– Jeg har slitt med nakken, men fikk besskjed av Gaute ( Olsen,Fløya-trener) at jeg skulle få en kamp når jeg var klar. Jeg har selvsagt lyst å stå hver kamp, men jeg og Marcus har en fin konkurranse og presser hverandre, sier den tidligere TIL-

Yngvar Johansen og Markus Strige Hardy slipper jubelen løs. Foto: Lars Elvevold

keeperen.

I en kamp spekket av dramtikk og høydepunkter, vil Fløya-veteran Yngvar Johansens utrolige brassespark som sendte Fløya i ledelsen likevel stå igjen som det mest minneverdige.

– Det var bare å hive seg rundt i lufta, det var jo ingen annen måte å score på, flirer Johansen etter kampslutt, og legger til:

– Jeg synes vi starter bra, spiller vårt spill og skaper noen sjanser. Så detter vi litt nedpå, og blir trykket ganske bra, sier Johansen, som tror cupseieren kan gi et oppsving også i serien, der Fløya står uten seier hittil.

– Vi har hatt noen kamper vi burde ha vunnet. Vi har vært litt uheldige, men også udyktige, de tingene henger ofte sammen, sier Johansen, som har spilt i Fløya siden i 2016.

– Jeg tror dette kan gi oss en skikkelig vitamininnsprøytning, legger Strige Hardy

Her har nettopp Markus Strige Hardy sendt Fløya videre i cupen. Foto: Lasse Holmeslet

til.

Knalltøft kampprogram

Fløya-trener Gaute B. Olsen kunne endelig notere seg for sin første seier som Fløya-trener.

– Jeg synes vi jobber godt gjennom hele kampen, og får oss endelig en seier. Selv om det koster mye med en cuprunde i et enormt hektisk seriespill, så skal vi nok klare å ta med oss mye positivt fra dagen i dag, sier Fløya-treneren.

Olsen har definitivt sine ord i behold når han bruker ordet «hektisk» om Fløyas program. Etter kampen mot Senja 4.august vil Fløya ha spilt 12 kamper på 45 dager.

Gaute Olsen og Fløya er videre til andre runde i cupen. Foto: Lasse Holmeslet