I 4. runde venter ungareren Fabian Maroszan, som er ranket som nummer 91 i verden.

Ruud innfridde det solide favorittstempelet han hadde på seg foran kampen. Eubanks er ranket som nummer 32 i verden. Ruud er til sammenligning nummer ni.

– Jeg er veldig glad. Christopher er en veldig, veldig fin fyr. Vi har et flott forhold utenfor banen. Jeg ser på han som en venn. Jeg er glad han har hatt et bra år, og han er tøff å møte, sa Ruud i seiersintervjuet.

– 6-4 og 6-2 yter egentlig ikke rettferdighet med tanke på hvordan jeg følte kampen var. Han slår og server hardt, fortsatte nordmannen.

UTE: Christopher Eubanks. Foto: ALY SONG / Reuters / NTB

Ruud sier han gjorde grep rundt eget etter US Open som har påvirket eget spill veldig positivt.

– Jeg er fornøyd med hvordan spillet sitter. Alt gikk min vei i dag, og det må jeg ta med meg videre. Jeg må prøve å fortsette på den bølgen jeg har startet på, sa tennisstjernen.

Ruud fikk en drømmestart på duellen mot Eubanks. Den norske 24-åringen la fra første stund press på sin tre år eldre motstander i sistnevntes fryktede serve. Etter å ha hatt to breakballer da Eubanks servet for andre gang, kom bruddet i servegame nummer tre. Der brøt Ruud blankt til 3-2-ledelse.

Den fordelen ga han aldri slipp på igjen og tok åpningssettet relativt ubesværet 6-4 etter å ha forsvant egen serve tre ganger.

Husker du dette Ruud-slaget?

I innledningen av sett nummer to fortsatte Ruud å legge press på 27 år gamle Eubanks. Amerikaneren ble tvunget til å redde en breakball allerede i første servegame.

Bruddet kom som i første sett da Eubanks servet for tredje gang. Da satte Ruud tonen med en strålende lobb, og fulgte senere i gamet opp med å prikke inn den andre av to breakballer.

I nordmannens påfølgende servegame spilte Eubanks seg til tre breakballer, men en innbitt Ruud berget alle og gikk deretter opp 4-2-ledelse.

Deretter havnet Eubanks igjen i trøbbel i egen serve. Ruud kjempet seg fra 15-40 til deuce og brøt like etter amerikaneren på ny da Eubanks ble upresis.

Dermed kunne Ruud serve hjem kampen. Det visste seg å bli en relativt enkel jobb.

Ruud kom til turneringen i Shanghai etter å ha røket for verdenstoer Carlos Alcaraz i kvartfinalen i ATP500-turneringen i Beijing i forrige uke.

Turneringen i Shanghai, som er den siste på ATP1000-nivå i årets sesong, har ikke vært spilt siden 2019 som følge av koronapandemien.

Alle de beste spillerne i verden med unntak av Novak Djokovic deltar i Shanghai Masters.

Ruuds neste kamp blir etter alle solemerker tirsdag.

Holger Rune er ute av turneringen i Shanghai. Derfor kan vi mimre til dette poenget mellom Ruud og Rune: