Men landslagssjef Ståle Solbakken tar et oppgjør med kritikken av Vålerenga-kapteinen. 33-åringen er med i troppen til kampene mot Færøyene og Skottland.

Det er også Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard. Norge to største stjerner har hatt skadetrøbbel den siste tiden.

– Den vi er bekymret for er Martin, han er veldig tvilsom. Han har en skade som ser ut til å ikke gi slipp, sier Solbakken.

Han frykter at det kan komme et forfall fra den hofteplagede Arsenal-kapteinen.

Med Erling Braut Haaland går det bedre.

– Det går veldig bra. Veldig fremover. Det er den siste meldingen jeg fikk. Akkurat nå er det ingen restriksjoner på ham, sier landslagssjefen.

Ødegaard var ute av Arsenal-troppen i helgens Premier League-oppgjør mot Newcastle. Haaland hinket av banen med ankelproblemer i oppgjøret mot Bournemouth.

Arsenal-sjef Mikel Arteta har kommet med positive oppdateringer rundt Ødegaards hofteproblemer.

Haaland virket pigg på mandagens City-trening.

AZs David Møller Wolfe er med i Norge-troppen for første gang. Vålerengas Stefan Strandberg er også med.

VIF-stopperen er ifølge Solbakken blant dem som «står nærmest utløpsdato» når det gjelder alder og kropp.

Samtidig lot Solbakken seg provosere av all Strandberg-kritikken.

Forsvarstalen startet da han ble konfrontert med en uttalelse fra Yaw Amankwah. TV 2s fotballekspert mener det ikke går an å forsvare at Strandberg skal spille – fordi stopperen har vært blant Vålerengas svakeste spiller siden forrige landslagssamling.

Vålerengas kaptein Stefan Strandberg etter kampen mot Sarpsborg 08 i helgen. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Det Stefan har gjort på landslaget har blitt veldig...jeg har inntrykk av at det er sosiale medier som styrer. Det var nesten ikke et pip da han ikke spilte én kamp på syv-åtte måneder. Og han spilte omtrent akkurat på samme nivå, sier Solbakken.

Solbakken hevder at mange eksperter blir preget av supporteres frustrasjon og at Strandberg spiller for et dårlig Vålerenga-lag. Han avviser at stopperen har klippekort.

– Det er ikke «Facebook United» som tar ut laget, sier Solbakken.

Han vedgår at Strandberg har vært innblandet i et par baklengsmål. Men:

– Vi har sluppet inn for mange mål, men vi er én av de fire lagene i alle kvalifiseringsgruppene som har sluppet til færrest målsjanser.

– Stefan har sine svakheter, og det er åpenbare svakheter – når rommene blir for store og han kommer i én mot én-situasjoner. Og jeg er enig i at hans prestasjoner etter vår samling har vært en del svakere enn de tre-fire ukene før forrige samling.

– Jeg er enig i at han ikke har vært på sitt beste de siste kampene. Men det bli en sånn massesuggesjon og urettferdighet og en sånn kunnskapsløs debatt istedenfor å se på hva han faktisk har gjort i denne EM-kvaliken. Det har vært på et totalt akseptabelt og godkjent nivå.

Solbakken dro frem statistikk som viser at Strandberg er blant fire-fem stoppere med flest pasninger fremover (gjennom «ledd») i EM-kvaliken.

– Jeg føler et veldig behov for å forsvare Stefan. Jeg synes det er urettferdig. Jeg synes ikke at det er riktig.

Se hele pressekonferansen her:

De to kommende landskampene er uten særlig betydning for norsk fotball.

Færøyene stiller til privatlandskamp på Ullevaal 16. november, mens Norge og Skottland møtes til EM-kvalifiseringskamp på Hampden Park 19. november.

Norge er allerede parkert av Spania og Skottland i EM-kvaliken.

Men håpet om å ta «bakveien» til fotball-EM i Tyskland lever fortsatt. Norge må først få hjelp av Israel, som spiller fire avgjørende kamper på bare ti dager i midten av november.

Sjansen for at det går veien for Norge er 39 prosent, ifølge VGs beregninger.

Men hjelp av Israel er ikke nok. Norge må også gjennom to play off-kamper.