Statistikken ser ut til å bekymre Pep Guardiola, som har Erling Braut Haaland på skadelisten.

Mot Crystal Palace lørdag slapp de inn 2–2-målet på overtid. Det er fjerde gang på de siste seks kampene at de mister ledelsen sent i kampen.

Det har kostet den regjerende ligamesteren åtte poeng – og er forskjellen på den nåværende fjerdeplassen og ligaledelse.

– Det er ikke uflaks, det er fortjent. Vi gir bort to poeng. Når du gir bort den straffen, da fortjener du det. Du ser jo sjansene vi skaper og de vi slipper til. Det er det samme hele sesongen. Vi klarer ikke å avgjøre kampen. Det er følelsen jeg har, sier Guardiola på pressekonferansen etter kampen.

UVANLIG: Pep Guardiola og resten av City måtte tåle buing fra egne fans etter å mistet seieren på tampen. Foto: PAUL ELLIS / AFP / NTB

Det var ingenting som tydet på at det skulle ende slik. Men gjestene fra London reduserte i det 74. minutt. På overtid laget Phil Foden straffe. Michael Olise satte den sikkert i mål.

Det seiersvante hjemmepublikummet pep da dommeren blåste til full tid.

Guardiola fikk spørsmål om de sene scoringene handler om at City «slipper opp» på gassen, men han var ikke helt med på det. Han gjentok budskapet sitt.

– Vi fortjener det ikke. Vi var jo strålende i kampen mot Liverpool og Tottenham. Men vi klarer ikke å bare vinne kampen.

For i det som så ut til å bli en oppskriftsmessig seier til de lyseblå på eget gress, etter scoringer av Jack Grealish og Rico Lewis, endte i stedet med at Pep Guardiolas menn inviterte gjestene inn i kampen det siste kvarteret.

Gjestene gjorde alt ut av en kontring, som endte med at Jean Philippe Mateta skled inn reduseringen. På overtid ble altså Olise bortelagets helt.

– Et utrolig resultat. Å klare uavgjort er fantastisk, sier Palace-keeper Dean Henderson etter kampen, ifølge BBC.

For Manchester City betyr uavgjort lørdag også at en vond periode egentlig bare fortsetter.

  • De bokfører deres syvende poengtap i ligaen så langt denne sesongen.

  • De har slitt defensivt, ikke holdt nullen siden 29. oktober og har sluppet inn 13 mål på de syv siste kampene.

  • De lyseblå risikerer også å miste terreng til resten av tittelkandidatene.

– Det er selvfølgelig uheldig, men vi må se på oss selv og avgjørelsene vi tar. Vi kan ikke skylde på noen andre. Vi kan kun skylde på oss selv, oppsummerer City-spiller Rico Lewis til BBC.

For øyeblikket ligger City på fjerdeplass - og lagene foran har én kamp mindre spilt:

Søndag tar serieleder Liverpool imot et skadeskutt Manchester United, Arsenal møter Brighton, og Aston Villa kan fortsette sin gode sesong borte mot Brentford.