På overtid – før Godsets 2–0-scoring – hadde Bodø/Glimt ballen i mål, men dommer Sigurd Kringstad annullerte målet og dømte i stedet frispark mot Glimt-spiss Faris Pemi Moumbagna etter duell med Godset-stopper Fredrik Kristensen Dahl.

Situasjonen fikk Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen til å rase mot VAR etter kampen:

– Det er for meg helt ufattelig at de ikke bruker x antall hoder som sitter inne i en VAR-buss. Da må vi stille spørsmål om vi skal ha det, hvis ikke vi skal bruke det, sier Knutsen til VG etter å ha sett situasjonen i reprise flere ganger.

– Det er en 50/50-situasjon. Hvorfor skal det blåses den veien? Han (Moumbagna) prøver å ta ballen. Han andre (Kristensen Dahl) bare stenger ham og prøver å ta han. Hvorfor det skal gå i disfavør Bodø/Glimt er helt ufattelig for meg, fortsetter Knutsen.

– I VAR-protokollen står det at det skal være åpenbar feil for å gripe inn da?

– Jaja, men de brukte jo ikke VAR. Det er det som er problemet. Det er ingenting som tyder på at de brukte VAR i situasjonen.

– Dommeren kan ikke ta så raske avgjørelser. Da må han vente og så kan han ta en riktig avgjørelse. Det er det som er poenget.

Dommersjef Terje Hauge sier følgende om den omdiskuterte situasjonen:

– Sigurd (Kringstad) skulle ifølge VAR-protokollen avventet fløyten til ballen er i mål eller situasjonen avklart. Når det er sagt så mener jeg det var en riktig avgjørelse. Vi kan se BG22 (Moumbagna) holde i drakten til S27 (Kristensen Dahl) som blir dratt bakover, skriver Hauge i en SMS til VG.

Se intervjuet med Knutsen her:

Bodø/Glimt-kaptein Patrick Berg påpeker:

– I den situasjonen kan ikke VAR gripe inn fordi dommeren blåser før ballen ligger i mål, sier Berg til VG.

Godset-trener Jørgen Isnes var lite interessert i å snakke om det annullerte Glimt-målet på overtid:

– For å være litt tøff, så driter jeg egentlig i det. Vi har hatt noen situasjoner på Marienlyst òg. Det er ikke vits å prate om. Jeg har fokus på at vi vant 2–0 og gjennomførte en perfekt fotballkamp, sier Isnes til VG.

– Han drar meg bakover. Det er en grunn til at han kommer først på den, og det er fordi han bruker krefter mot meg på ulovlig vis, sier Strømsgodset-forsvarer Fredrik Kristensen Dahl.

FORNØYD: Godset-trener Jørgen Isnes kunne juble hos Godset-supporterne etter kampen. Foto: Christoffer Andersen / NTB

– Da jeg så den situasjonen live så så jeg et frispark. Jeg ser en holding og et frispark til Strømsgodset. Derfor velger jeg å blåse frispark, sier dommer Sigurd Kringstad til VG og fortsetter:

– Nå har jeg sett den på TV en gang, og jeg velger å støtte meg selv. Jeg står på den avgjørelsen inntil videre. Så skal jeg hjem og analysere videre.

Det var kanskje allerede hett nok på Marienlyst stadion, også kalt «Gamle Gress», men Erling Braut Haalands fetter fikk opp tempen med sin 1–0-scoring på overtid av første omgang.

– Jeg slengte opp en fot og håpte at jeg traff, forteller Braut Brunes til TV 2.

På overtid av annen omgang gikk Marienlyst til himmels. Tobias Gulliksen kom alene med Glimts keeper og avsluttet på Messi-vis – en delikat lobb som dalte ned i mål.

– Fullt fortjent tap. Godset har «Brauten» og Gulliksen i spissen som gjør en meget god kamp. Alt klaffet ikke i dag, sier Glimt-spiller Hugo Vetlesen til VG.

– Det var deilig. Jeg fikk frysninger i hele kroppen, sier Braut Brunes til TV 2 om 2-0-scoringen til Gulliksen.

Da hadde det allerede kokt i begge ender av banen, med store sjanser begge veier – og totalt fire ganger smalt kula i metallet.

Kjetil Knutsen etterlyste i pauseintervjuet mer tålmodighet i angrepsspillet og lojalitet til Glimts DNA.

Han var vitne til en aldri så liten «metallfestival» før Strømsgodset tok ledelsen: Det smalt i stanga fra Pemi Faris (Bodø/Glimt), i tverrligger fra Albert Grønbæk (Bodø/Glimt) og i stanga fra Vilsvik (Strømsgodset).

Bodø/Glimt presset voldsomt i annen omgang, og skapte mer enn nok til å score – men hjemmelaget forsvarte seg både godt og lavt.

På motsatt side skapte trekløveret Tobias Gulliksen, Marcus Mehnert og Braut Brunes stadig trøbbel for bortelaget – med friske og helhjerta overganger.

I sluttminuttene kunne Albert Thorsen økt til 2–0, men også 20-åringen traff stanga. 2–0 skulle imidlertid komme, da Gulliksen kontret den inn på overtid.

Vil du lese mer om norsk fotball? VGs store Strømsgodset-magasin er på 100 sider, og kan kjøpes i vår nettbutikk (fri frakt!)