Tifoen ble rullet ned over spillertunnelen rett før pause. Bakke kunne på vei inn til garderoben ikke unngå å se karikaturen av seg selv som en dødt dyr med en svær pengesekk, hengt i en galge, med «Judas» skrevet i pannen.

– Jeg synes denne tifoen er helt grei. Den er humor. Ingen tar på alvor et budskap om at noen ønsker å ta livet av noen som helst. Det er høy temperatur når Vålerenga og Lillestrøm spiller. Da må vi også tåle en tifo av den typen, sier Lillestrøms styreleder, Morten Kokkim.

– Hadde klubben godkjent tifoen på forhånd?

– Nei, vi har ikke blitt forelagt noe banner på forhånd. Vi ber heller ikke om å få godkjenne tifoer på forhånd, svarer Kokkim etter Lillestrøms 2–0-seier over erkerivalen.

– Dere kommer heller ikke i fremtiden til å kontrollere tifoer som blir hengt opp på Åråsen?

– Nei, nei. Vi driver ikke med forhåndssensur.

LSK-lederen hadde Geir Bakke som ansatt i tre og en halv sesong. Han tror ikke den erfarne 53-åringer har vondt av Judas-banneret.

– Jeg kjenner Geir såpass. Hvis han i det hele tatt registrerte tifoen, så tror jeg ikke han har tatt seg nær av dette, sier Morten Kokkim.

Karl-Petter Løken, generalsekretær i NFF, reagerer derimot på banneret og det som skal ha blitt ropt.

– Vi skal tåle en drøy sarkastisk tone, men kombinasjonen banner, tifo og sang om at «etter kampen skal du dø» ble etter vårt syn for mye og gir et upassende signal til alle som følger norsk fotball, skriver Løken til VG.

Generalsekretæren innleder svaret med at overgangen til Geir Bakke i sommer gjorde oppgjøret på Årasen ekstra spesielt, og at det var derfor ikke overraskende at LSK sine supportere ønsket å markere dette i en kamp mot sin største rival.

– Vi liker imidlertid ikke den kombinasjonen av tifo og synging/tilrop som ble benyttet på Åråsen, fortsetter han.

Kanarifansen fulgte det hetsende banneret med å synge «Etter matchen skal du dø».

– Jeg hørte ikke at de sang det, men de kunne spart seg for det selvsagt, sier LSK-lederen.

Men Geir Bakke kom seg levende av Åråsen-matten og inn i intervjusonen.

– Jeg synes det er bra laget. Og så må man jo tåle det at det er supportere som ikke synes den overgangen var innafor. Da synes jeg det er greit at de gjør det på en sånn måte. Det er god humor, det er god patriotisme, sier Geir Bakke til VG.

– Synes du rotte er et beskrivende dyr for deg?

– Nei, det synes jeg ikke, ler Bakke.

Løken mener at de er i en periode hvor de registrerer mer og grovere hets mot fotballspillere og ledere, særlig på sosiale medier.

– I den konteksten mener vi at alle i fotballen, også klubbledere og supportere har et ansvar for å være varsomme med hvordan man peker ut enkeltpersoner.

– Vi ønsker at fotballkamper i Norge skal avvikles med god stemning på tribunene innenfor trygge rammer, fortsetter generalsekretæren.

Tony Johansen, leder av Kanarifansen, melder til VG at han ikke ønsker å bruke tid på å kommentere banneret nå, og vil nyte derbyseieren.

Lillestrøm-spillerne hadde ingen problemer med at deres plutselig avgåtte sjef fikk gjennomgå på banneret.

– Jeg ser ikke problemet. Dette er fotballhat. Jeg skjønner ikke hvis folk skal henge seg opp i et banner i løpet av 90 minutter i Norges største derby. Det er ingen som tar det bokstavelig, sånn tolker jeg det, sier LSK-profilen Ruben Gabrielsen til VG.

– Det får han tåle. Sånn er det, mener Lillestrøms 2–0-målscorer Mathis Bolly i et intervju med TV 2.