For det var spenning knyttet til om nordmannen kom til å være kampklar til tirsdagens oppgjør på Etihad stadium.

Ikke minst etter at City-manager Pep Guardiola uttalte følgende på en pressekonferanse før mandagens trening på klubbens anlegg.

– Jeg kan ikke (gi en oppdatering). Vi trener i ettermiddag. Så skal vi snakke med legene, sa han.

Men nordmannen dukket opp, smilte, løp og skjøt, var med på alle oppvarmingsøvelsene da City-stjernene møtte til en økt klokken 16.00.

Haaland var med andre helt uberørt av ankelsmellen han pådro seg sist helg.

Det var like før pause i lørdagens kamp mot Bournemouth at Haaland haltet.

Guardiola bekreftet kort tid etter kampslutt at det ikke var tilfeldig at nordmannen ble igjen i garderoben ved halv tid og sa det handlet om en vridning i ankelen.

City-manageren var også usikker på hvor lenge Haaland kom til å være ute da han snakket om skaden sist lørdag, men trodde ikke det var snakk om var en langvarig skade.

Etter treningen mandag fremstår det ikke spesielt alvorlig.

Guardiola fikk spørsmål om han uansett kan finne på å hvile Haaland.

– Jeg vil høre på legene og hva han sier selv. Hvis han sier til meg at han er klar og ikke har smerter, så vil jeg vurdere å la ham spille (mot Young Boys). For det er mange dager mellom tirsdag og søndag (bortekamp mot Chelsea), sier manageren – og melder at Julián Álvarez i så fall tar Haalands plass som midtspiss.

Manchester City topper sin Champions League-gruppe før tirsdagens kamp på hjemmebane. Tre av seks kamper i gruppespillet er unnagjort.

Guardiola har stadig påpekt viktigheten av å kvalifisere seg til utslagsrundene så tidlig som mulig og har åpenbart ikke tenkt å hvile noen hvis han ikke må.

– Nei, vi skal prøve å kvalifisere oss først, sier han på spørsmål om han kommer til å rotere mer på laget nå som de går inn i en hektisk kampperiode.

– Vi tar en kamp av gangen. I morgen har vi Young Boys, så drar vi til Chelsea (på bortebane søndag).