– Å ha kontroll over alle målene Braut har scoret er jo nesten en umulig oppgave, men dette er garantert et av de aller beste med høyrebeinet, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen til VG.

Mot Everton scoret Haaland sine første mål siden november. Det første var en knallhard volley med høyrefoten, hans svakere fot.

Keeper Jordan Pickford fikk en hanske på ballen. Men avslutningen var altfor hard til å gjøre noe med.

– Å treffe så klokkerent er ekstremt vanskelig teknisk. De fleste fotballspillere hadde sendt den ballen himmelhøyt over mål, fortsetter Mathisen.

Selv om det lørdag ikke så ut som det var Haalands svakere fot, var det et drøyt år siden forrige ligamål med nettopp den.

Kun 13,7 prosent (ti mål) av hans 73 City-mål er med høyrefoten.

– Den avslutningen var utrolig, sa en forbauset manager i Pep Guardiola til Viaplay.

– Timingen, kraften og teknikken er det bare å studere for alle som har lyst å bli gode i fotball, og ingen i verden utfører slike avslutninger bedre enn det Haaland gjør på 1-0, sier Mathisen.

– Det er hvorfor han er den han er, sier Everton-manager Sean Dyche om Haaland ifølge BBC.

– Han har ikke mange touch per kamp, men han scorer. Det er nøkkelen.

NRKs fotballskribent Thore Haugstad er ikke overrasket over at Haaland har slik kraft i høyresleggen.

– Så klinisk og spesialisert han er som spiss, så ville det overrasket meg veldig om han ikke jobbet en del med høyrebenet, sier Haugstad til VG.

– Litt utypisk Haaland siden det var med høyre, men klassisk Haaland siden det var avslutning på rent instinkt. Typisk ham å komme til de posisjonene rett foran mål.

Både Mathisen og Haugstad trekker frem spisskompetansen til Haaland også ved 2–0-målet.

Han ble spilt gjennom og brukte sin fysikk i duell mot Jarrad Branthwaite.

Mens midtstopperen falt ned i knestående, kunne nordmannen «enkelt» sette inn 2–0 med venstrefoten.

– Han er like eksplosiv og fininnstilt som en Formel 1-bil, og før City skal inn i sine viktigste måneder av sesongen passer det perfekt med Haaland på vei mot storformen igjen, sier Mathisen.