Der kommer det frem at Erling Braut Haalands Premier League-mål har hatt vært den direkte forskjellen for Manchester City i elleve kamper denne sesongen.

Mens enkelte mål kun har bidratt til at laget har vunnet mer enn de hadde uten målene hans, viser tallene at ingen spillere har bidratt med flere poeng til laget sitt enn Haaland.

Dersom man hadde eksperimentert med å «fjerne» målene til Haaland, ville Manchester City hatt 20 poeng mindre enn de har per dags dato.

Kun Tottenham-spissen Harry Kane har bidratt til flere poeng til laget sitt med målene sine. Sofascore har på oppdrag for VG laget en grafikk som viser hvilke spillere som er viktigst for laget sitt.

Ettersom Manchester City har plukket flere poeng enn Tottenham, har Harry Kane bidratt til en større andel av poengene enn Haaland.

I prosentandel har Haaland scoret 39 prosent av Citys mål denne sesongen, litt bak Harry Kane (42 prosent av Tottenhams mål). Det er imidlertid en større andel enn Ivan Toney (37 prosent av Brentford) og Marcus Rashford (36 prosent av United).

Lørdag klokken 18:30 kan Erling Braut Haaland forbedre ytterligere på tallene når Manchester City reiser til Southampton for å møte Mohamed Elyounoussis lag.

– Han har trent de to siste dagene og ser bra ut. Han er klar, sa Guardiola på fredagens pressekonferanse.

Hva skjer i helgen? I VGs nye sportskalender får du oversikt over alt av sport