TIL-Sarpsborg 08 0–2 (0–2)

Et TIL-lag på jakt etter årets første hjemmeseier tok imot Sarpsborg 08 på Alheim søndag. TIL fikk den første store målsjansen da Moses Ebiye var nær scoring på corner etter ti minutter. Like etterpå dømte dommeren straffe til Sarpsborg på det han mente var en holding av Anders Jenssen. Holding var det kanskje, men den sto Kent-Are Antonsen for og dommeren endte utrolig nok opp med å vise ut feil spiller. Straffen satt Ibrahima Kone i mål.

Et snaut kvarter senere doblet gjestene ledelsen. Målscorer var Jonathan Lindseth. To mål bak og med en mann mindre hadde dermed TIL et uhyre vanskelig utgangspunkt før andreomgangen.

På tross av utvisningen startet TIL andreomgangen bra, og skapte noen halvsjanser. Det så imidlertid aldri særlig sannsynlig ut at Gutan skulle få de nødvendige scoringene, og kampen ebbet ut med tomålsseier til bortelaget.

Nå venter en to ukers pause for Gutan, som møter Stabæk og tidligere TIL-kaptein Simen Wangberg på bortebane 14.juni.

Jacob Karlstrøm 5

Leverte en strålende kamp i Drammen, fikk langt mindre å gjøre denne gangen. Sjanseløs på begge scoringene.

Isak Helstad Amundsen 4

Svak klarering som ender opp med å servere Lindseth på 0–2. Bortsett fra det hadde Helstad Amundsen en stødig kamp, men det har dessverre blitt litt for mange involveringer i baklengsmål hittil i sesongen for den unge midtstopperen.

Anders Jenssen -

Utvist etter 12 minutter da dommeren ikke får med seg at det er Antonsen som holder. For kort tid til vurdering.

Kent-Are Antonsen 4

Gledelig og viktig for TIL at kroppen til Antonsen tåler to kamper på kort tid. Lager straffe etter 13.minutter. Utrolig nok er det Anders Jenssen som blir utvist i situasjonen. Inn som stopper i en firer bak etter utvisningen.

Tomas Olai Totland 5

TILs kanskje beste spiller de første fem kampene. Bra kontroll defensivt, Sarpsborg skapte ikke mye fra sin venstreside. Mye involvert da TIL fikk satt et visst trykk mot Sarpsborg i starten av andre omgang.

Ruben Yttergård Jenssen 5

Kapteinen pådro seg et tidlig gult kort, og var nær utvisning i andreomgangen. Bidro til at TIL styrte mye av spillet eter pause, og kom til et par skuddmuligheter, som dessverre ble blokkert. Tidvis flink til å finne Kitolano og Mikkelsen i mellomrommet.

Daniel Berntsen 4

Fikk fornyet tillit fra start tross en ikke altfor imponerende start på sesongen. Brøt fint og skaffet TIL frispark i god skuddposisjon etter syv minutter. Brukbart forsøk på frispark ti minutter før pause. Ut midtveis i andreomgangen.

Eric Kitolano 5

Skaffer frispark på 17 meter ti minutter før pause. Lekker detalj før han ble taklet stygt av Utvik fem minutter før pause. Stort sett alltid involvert de gangene kombinasjons- og pasningsspillet satt for TIL.

Lasse Nilsen 4

Sarpsborg skapte en del på Nilsens side, blant annet på 0–2-scoringen. Mye vilje fremover i banen.

August Mikkelsen 4

Ble en aldri så liten syndebukk borte mot Strømsgodset. Dårlig touch ledet til frisparket som Sarpsborg scorer fra, men et frispark fra 40 meter skal jo ikke bety baklengsmål. Mer involvert etter pause.

Moses Ebiye 5

Nær scoring på corner etter ti minutter. Får en vanskelig jobb alene på topp etter at TIL blir redusert til ti mann, men hadde et godt skuddforsøk i det 34. minutt. Ut halvveis i andre omgang.

Felix Winther

Fikk de siste drøye tjue minuttene. Strålende raid som nesten ga scoring til Rothmann.