Northug har ikke gått Norgescuprenn på over fem år, men nå er han påmeldt til rennhelgen i Nes skianlegg på Romerike. Rennet blir sendt på VG+ Sport.

Men på dagen åtte år etter at 38-åringen tok sin siste verdenscupseier, planlegger han et gjensyn med norgescupen.

Arrangementsansvarlig i Norges Skiforbund Asgeir Moberg er henrykt over at Northug har meldt seg på.

– Jeg ble kjempeglad. Det er helt topp, sier Moberg til VG.

NYTT ÅR, NYE MULIGHETER: Petter Northug ute og trente i Tour de Ski-løypene i Toblach nyttårsaften. Han var der som TV 2-ekspert. Foto: Terje Pedersen / NTB

Det er over fem år siden Northug gikk sitt forrige ordinære skirenn, men nå går det mot comeback.

– Det er gøy. Det er fantastisk. Han er fortsatt en stor mann i skiidretten, og en de meste populære langrennsløperne i Norge. Ungene syns det er stas og det er alltid oppmerksomhet rundt Petter, sier Moberg til VG.

Northug var påmeldt til sprint og 10 kilometer i finske Muonio i november, men stilte ikke til start:

Dersom Northug går 10 kilometeren lørdag er det første gang siden 24. november 2018 den tidligere langrennskongen stiller til start i et ordinært langrennsløp.

Og Northug vet hvordan det er å vinne i Nes skianlegg. For 19 år siden gikk han til topps på 30 kilometer fellesstart med skibytte under Skandinavisk Cup i Nes.

Northug har de siste årene sett mer og mer mot langløp og satser med eget team, han ble nummer 29 i klassikeren Marcialonga i Ski Classics søndag, Runar Skaug Mathisen vant.

Det er ventet et sterkt startfelt under Norgescuprennene til helgen, da verdenscupen tar fri før det er renn i Canada og USA i perioden 9.-18. februar. I tillegg til 10 kilometer lørdag er det sprint fredag og 20 kilometer klassisk i Nes søndag.

Jan-Christian Bjørn og Åge Skinstad skal kommentere på VGTV+.

Blant de påmeldte finner du også Jan Thomas Jenssen, Iver Tildheim Andersen, Sindre Bjørnestad Skar, Finn-Hågen Krogh, Julie Myhre og Ane Appelkvist Stenseth.