De skjønte lite hva som møtte dem, barna som hadde møtt opp på trening i Jærhallen onsdag ettermiddag.

For midt i økta kom byens aller største helt inn. I hallen hvor han selv har tilbragt enormt mange timer, stakk Erling Braut Haaland innom for offisielt å nyåpne hallen som har vært gjennom renovering.

– Jærhallen har betydd mye. Jeg setter stor pris på alle som har kommet hit i dag. Helt siden jeg var liten sprang jeg ned som en liten dritunge hit, sier Erling Braut Haaland.

Med seg hadde Manchester City-spissen med seg en lovnad om fotballutstyr til alle spillerne i Time kommune under 12 år.

– Denne hallen har ikke bare gjort meg til den fotballspilleren jeg er, men også til den personen jeg er. Det er gjerne det viktigste. Fotball er en ting, men det handler også om folkene rundt som jeg setter ufattelig stor pris på. Hallen har vært et sted der vi har møttes og hatt det fint, sier Haaland til de fremmøtte.

Han tok seg god tid til å skrive autografer og ta selfies.

– Jeg var en av disse guttene for ikke så lenge siden. Jeg kjenner meg igjen i disse treningene etter skolen.

– Det var dritkult! sa flere av barna om å få besøk.

På veggen i Jærhallen henger naturlig nok et stort bilde av Haaland selv.

– Alt er mulig. En gutt fra Bryne kan vinne the treble og bli toppscorer i Champions League og Premier League.

Han fikk spørsmål om hvordan han har opplevd den reisen fra liten gutt i hallen og til den han er i dag.

– Det har vært en fin reise. Jeg er fortsatt den samme personen som jeg var for fem år siden. Jeg har de samme folkene rundt meg. Jeg prøver hver dag å være meg selv. Så har det gått fortere enn jeg hadde tenkt. Nå er det bare å fortsette i dette tempoet, sa Haaland til applaus fra salen.

Erling Braut Haaland i Jærhallen som ung. Foto: Privat

– Det er enormt stas. Alles øyne blir jo rettet mot Bryne, sier markedssjef Bjørn Hagerup Røken i Bryne til VG.

Hallen har forsåvidt vært nyåpnet i ett år, men som Røken påpeker har Haaland vært litt opptatt med andre ting. Nå passet det at toppscoreren i Premier League og Champions League stakk innom.

De har så godt det lar seg gjøre forsøkt å holde stjernebesøket hemmelig for barna som er på «ivrig-trening» i Jærhallen. Et tilbud for de aller ivrigste fotballspillerne fra 5. til 7. klasse.

Ikke ulikt det Haaland selv var med på som ung.

– Det er ganske stort. Det er ikke alltid man innser hvor stort det er, men det er jo som om Messi eller Ronaldo skulle kommet hjem. Det er helt vilt, sier markedssjefen.

Forskere ved UiA har tidligere omtalt Jærhallen som en stor faktor i Haalands utvikling.

Når han nå er tilbake, er det med et stort bilde av seg selv på det som kalles «dryleveggen». Veggen ble offisielt innviet med et spark fra Haaland selv.

– Det betyr jækla mye at han kommer innom. Det betyr mye for klubben, regionen og egentlig hele landet med den suksessen som han har, sier Brynes markedssjef.