Trenere og aktive på det russiske ro-landslaget er også blant dem som må møte som soldater. Langrennssjef Jelena Välbe har ikke hørt noe om hennes menn har fått innkalling.

Etter at Vladimir Putin for ei uke siden beordret delvis mobilisering, har tusenvis av russiske menn blitt innkalt til militæret. Forsvarsminister Sergej Sjojgu sier at de skal hente inn 300.000 mann.

19 år siden

Dinijar Biljaletdinov tok EM-bronse med Russland i 2008 og spilt 59 kamper på tre sesonger for Everton i tiden 2009–2012.

Det er hans far som forteller til RIA Novosti om innkallingen til militæret.

Ifølge faren hadde ikke Biljaletdinov skikkelig førstegangstjeneste. Som så mange andre idrettsfolk hadde han en kortere tjeneste - for 19 år siden. Etnisk er Biljaletdinov tatar. Ved presidentvalget i 2012 var han offisiell støttespiller til Vladimir Putin.

– Det er to-tre trenere og et antall aktive som har fått innkallinger, sier presidenten i det russiske roforbundet, Aleksej Svirin, til RIA Novosti.

Flere av de beste skiløperne, blant andre Sergej Ustjugov og Aleksandr Bolsjunov, er offiserer i nasjonalgarden. Bolsjunov ble forfremmet til kaptein etter OL-seier sist vinter.

– Ingen av utøverne våre har meldt meg noe om det, sier Jelena Välbe til Match TV onsdag.

– Om det er kommet innkallinger til utøvere på regionalt nivå, kjenner jeg ikke til, sier hun.

VIL DRA: Tidligere verdensmester Denis Lebedev ville dratt i krigen om han fikk en innkalling. Foto: Anton Basanaev / AP

Tidligere OL-vinner i skiskyting, nå rådgiver til sportsminister, Anna Bogalij, sier imidlertid dette til Match TV:

– Så vidt jeg vet jobber sportsministeriet for at mobilisering ikke skal ramme profesjonelle idrettsutøvere.

– Ikke vakkert

Den tidligere verdensmesteren i boksing, Denis Lebedev, mener at idrettsfolk ikke bør ha privilegier fremfor andre borgere.

– Hvis det kommer en innkalling, så drar jeg, sier han i et forum, gjengitt av RIA Novosti.

Han kom samtidig med en viss kritikk av krigen:

– Det som skjer nå, er ikke vakkert. Jo før det slutter, jo bedre.

– Men vi forsvarer våre interesser. Derfor må vi gjøre det slik.

En av Russlands største bandystjerner gjennom tidene, Ivan Maksimov, har vært en stor sak i mediene de siste dagene. Hans mor fikk, ifølge RIA Novosti, hjerneslag som følge av at Maksimov ble innkalt til mobilisering.

Nå melder Maksimov onsdag at han har vært hos vervekontoret og fått klargjort at han ikke skal mobiliseres.

– Mamma er alvorlig syk. Tilstanden er stabil, men alvorlig, sier Maksimov ifølge RIA.

Forsvarsminister Sergej Sjojgu har sagt at 300.000 mann skal mobiliseres. Til nå har mye gått feil i mobiliseringen - og Putins strategi har fått totalslakt.

– Mer kaotisk enn selve krigen, sa oberstløytnant Geir Hågen Karlsen til VG nylig. Du kan se hele analysen i videoen under:

Tidligere fotballspiller Diniyar Bilyaletdinov er også innkalt til mobiliseringen, ifølge sports.ru. Bilyaletdinov spilte blant annet for Everton i Premier League.