– Målene hans snakker for seg selv. Hva skal man si om han? Det er helt sykt det han gjør, sier Leicester-keeper Daniel Iversen til Viaplay etter å ha måtte plukke to Haaland-scoringen ut av eget bur.

Haaland scoret sitt 31. ligamål på straffe, som ble tildelt etter en VAR-sjekk. Nordmannen virket sikker på utfallet lenge før dommer Darren England pekte på straffemerket – og spaserte utenfor sekstenmeteren med ballen i hånda.

Han måtte ha hjelp av stolpen på selve straffen, det ble til slutt hans sjette mål på like mange straffer i ligaen denne sesongen:

Kevin de Bruyne drev så frem i mellomrommet og spilte gjennom målmonsteret fra Bryne.

Fansen reiste seg lenge før den kontrollerte chippen over Leicesters danske målvakt, Haalands 32. ligascoring for sesongen – like mange som Liverpools Mohamed Salah klarte da han satte rekorden i 2017/18-sesongen.

VGs Haaland-tracker: Disse rekorden har han slått – og disse kan han slå

Flere ble det imidlertid ikke. Nordmannen ble igjen i garderoben etter pausen – viktigere kamper venter, neste er Bayern München borte på onsdag.

Dermed ble det ikke noe av sesongens 5. hat trick for jærbuen - som ville matchet rekorden til Alan Shearer fra 1995/96-sesongen.

– De er sikkert snart tomme for matchballer, så det er vel derfor Pep Guardiola måtte bytte ham ut, sa Leicester-manager Dean Smith lattermildt til Viaplay etter kampen.

– Kampen er aldri over før den er over. Men vi ledet 3–0, hadde god kontroll, og Erling Haaland spilte hele kampen mot Bayern München så vi måtte tenke litt på å unngå skader, sier Guardiola til BBC om byttet av Haaland.

– Vi er tomme for ord om ham. Jeg tror ingen forventet at han skulle score så mange mål, antallet har tatt alle på senga. I tillegg scorer han så mange typer mål, sier Martin Blackburn i presserommet – han har dekket Manchester City for The Sun siden 2008.

Manchester City har åtte (!) kamper igjen av ligasesongen – og dermed har Haaland god anledning til å slette flere rekorder.

– Han setter en litt uoppnåelig standard. Det blir veldig vanskelig for ham – eller noen andre – å komme på det samme nivået igjen senere, sier Blackburn.

Før Haalands to scoringer, og på den første virkelige sjansen i kampen, banket John Stones ballen i mål med venstreslegga fra utenfor feltet – tonen var satt. Kelechi Iheanacho reduserte for Leicester da hjemmelaget hadde startet nedjoggingen i andre omgang.

FLY ON THE WINGS OF GOALS: Erling Braut Haaland med nummer 31 og 32 i Premier League denne sesongen. Foto: LEE SMITH / Reuters

På tirsdag sa trener Pep Guardiola at han var «emosjonelt ødelagt» etter den taktiske bataljen mot Bayern Münchens Thomas Tuchel, mot Leicester satt han for det meste på benken eller slentret rundt i teknisk sone med hendene i lomma.

Alt bare funker for laget hans om dagen.

Guardiola skriver til fansen i kampprogrammet at han er stolt over den fenomenale resultatrekken de nå har opparbeidet seg:

Med denne rekken har Manchester City virkelig lagt press på Martin Ødegaards Arsenal.

Sistnevnte leder ligaen med tre poeng før de skal møte West Ham søndag. Arsenal har imidlertid kun ligaen igjen å fokusere på, mens Manchester City er med i FA cupen og Champions League i tillegg.