Ruud og japanske Yoshihito Nishioka fulgte hverandre en god stund, men i det andre settet var nordmannen i egen klasse.

Han vant to strake sett og det sikrer ham en plass i 3. runde av ATP Masters 1000-turneringen. Ruud møter Christopher Eubanks (USA) i neste runde.

  • Se ATP Masters 1000 fra Shanghai på Eurosport Norge og discovery+.

– Jeg fikk en glimrende start i det andre settet, og jeg bare fortsatte, sier Ruud til arrangøren like etter kamp.

Nordmannen vant det første jevnspilte settet 7–5, men særlig jevnt etter det var det ikke. Nordmannen tok med seg selvtilliten fra åpningssettet og feide japaneren av banen. Han breaket tre ganger og tapte knapt poeng gjennom det andre settet.

Nordmannen tok samtlige games i det andre settet mot Nishioka – rangert som nummer 48 i verden.

MOTSTANDER: Yoshihito Nishioka fikk det for tøft fredag. Han er ranket nummer 48 i verden. Foto: ALY SONG / Reuters / NTB

– Jeg liker ordentlig godt det jeg ser av Casper om dagen. Han er i ferd med å finne tilbake til en langt bedre versjon av seg selv enn det vi har sett i store deler av året, sier Discovery-kommentator Sverre Krogh Sundbø.

Det spillet slet motstanderen å håndtere. Det virket som han ga litt opp etter at Ruud leverte breakpoint på breakpoint.

– Det er desperasjon over det Nishioka holder på med. Han vet ikke hvordan han skal vinne nøytrale baller lenger, og da går han for de ekstremt vanskelig dropshottene, sa Sundbø underveis i det andre settet.

ATP Masters 1000-turneringen er prestisjefull. Vinneren tar med seg 14 millioner i pengepremier. Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Holger Rune, Stefanos Tsitsipas er noen av stjernene som er med i turneringen.