Engelskmannen var i fyr og flamme i lørdagens møte med Brighton. Han ga seg ikke før han hadde scoret tre ganger for Villa.

Det var hans andre hat-trick i Premier League. Det forrige var i 7–2-seieren mot Liverpool i 2020.

Aston Villa gikk til pause med en 3–0-ledelse. Da hadde Watkins scoret to ganger før Pervis Estupiñán satte ballen i eget nett.

Brighton-manager Roberto de Zerbi gjorde tre bytter i pausen og fikk uttelling da Ansu Fati reduserte, men kort tid etterpå satte Watkins inn 4–1.

Fem minutter før full tid økte Jacob Ramsay til 5–1 for Villa. Da var Watkins nest sist på ballen.

Han var også nest siste Villa-spiller på ballen på det siste målet. Jason Steele reddet skuddet hans, men Douglas Luiz satte inn returen.

Seieren gjør at Aston Villa klatrer forbi Brighton og opp på tredjeplass med bedre målforskjell. Begge har spilt syv kamper og kan bli passert i løpet av lørdagen. Både Tottenham (møter Liverpool) og Arsenal (møter Bournemouth) er ett poeng bak Villa, og kan hoppe forbi med seier.