«The Intercontinental Derby» – det største oppgjøret i tyrkisk fotball mellom gigantene Fenerbahçe og Galatasaray. Denne gangen finalen i den tyrkiske supercupen.

Det ble ikke noe av.

Fenerbahçe gjorde som planlagt og tapte kampen på walkover. Mauro Icardi scoret 1–0 for Galatasaray etter ett minutt, deretter gikk Fenerbahce-spillerne av banen og inn i garderoben.

Galatasaray applauderte motstanderen av banen før de feiret «seieren» og løftet cuptrofeet.

Mange tusen tilskuere hadde møtt opp for å se finalen, og i stedet for å etterlate seg publikum skuffet kom Galatasaray etter hvert ut av garderoben igjen og ga dem noe for pengene.

Laget har delt seg i to og spiller en intern treningskamp mot hverandre.

Den spanske storavisen AS var blant mediene som før kampen hevdet at Fenerbahce skulle stille til kamp med U19-laget i protest og at klubben kom til å boikotte kampen ved å starte med ni spillere og så ta ut tre av dem med «skade» idet kampen ble blåst i gang.

Kampen måtte avsluttes og seieren ble følgelig gitt til Galatasaray.

Grunnen til at klubben i det hele tatt stilte lag er på grunn av regelverket. Det sier at klubber som ikke stiller lag til finalen risikerer å bli utestengt fra den tyrkiske cupen i to år.

Den kraftige protesten skyldes blant annet skandalescenene som utspilte seg etter kampen deres mot Trabzonspor midt i mars.

Spillerne ble angrepet av Trabzonspor-supportere som stormet banen ved kampslutt. Flere av spillerne svarte med å gå løs på supporterne på banen. Det utløste et masseslagsmål mellom flere spillere og supportere.

Fenerbahce er skuffet over håndteringen fra det tyskiske fotballforbundet og svært misfornøyde med straffen som ble gitt fra forbundet. I utgangspunktet ble Trabzonspor straffet med seks kamper uten publikum, men den ble redusert til fire etter at klubben anket dommen.

I etterkant har Fenerbahce truet med å forlate den tyrkiske ligaen - et forslag som det senere ble stemt imot.

I tillegg til Trabzonspor-hendelsen søkte Fenerbahce om å få utsatt kampen på grunn av Conference League-møtet mot Olympiakos neste uke. Det fikk de ikke, noe som skal ha skapt ytterligere misnøye.

Supercup-finalen har allerede blitt avlyst én gang på grunn av kontroverser. Kampen skulle egentlig ha blitt spilt i Riyadh slutten av desember. Konflikter mellom klubbene og myndighetene fikk kampen utsatt den gang.