Torsdag annonserte La Liga lønningsgrensene for klubbene i Spania som vil gjelde for inneværende sesong, og frem til neste overgangsvindu.

Der fikk Barcelona servert uhyggelige tall.

Budsjettet til den katalanske hovedstadsklubben er mer enn halvert siden budsjettet som ble presentert i februar i år (etter overgangsvinduet i vinter). Grensen til Barcelona var i vinter på 648 millioner euro – noe som tilsvarer omtrent 7,4 milliarder kroner.

Nå har tallet sunket til 270 millioner euro – drøyt tre milliarder norske kroner.

Budsjettet forteller det maksimale beløpet Barcelona har lov til å bruke i løpet av sesongen, og kommer som en konsekvens av sommerens overgangsvindu.

Klubbens andre utgiftsposter og høye gjeld er bakgrunn for kuttet.

Barcelona slet denne sommeren med å registrere nye spillere på grunn av La Ligas Financial Fair Play-regler, men med spillersalg og utlån klarte klubben å redusere lønnsutgiftene med 161 millioner euro (1,84 milliarder kroner), og samtidig ha nok penger til nye spiller-registreringer.

Men med det nye lønnsbudsjettet pålagt av La Liga overskrider Barcelona nå budsjettet fremdeles med 134 millioner euro (1,5 milliarder kroner).

Ingen andre klubber i La Liga fikk et større kutt i budsjettet enn Barcelona. Ikke engang i nærheten. Erkerivalen Real Madrid har fått økt budsjett.