TIL G16-Stabæk G16 3–3 (1–2)

Barndomskompisene Adrian Jørgensen Bergmo og Casper Andreas Kleiva var nylig på samling med det såkalte «skyggelandslaget» for gutter 15 år i Porsgrunn. Lørdag var de to Kvaløya-guttene sentrale da TIL G16 tok et sterkt poeng mot serieleder Stabæk i den nasjonale serien.

– Vi var på samling med skyggelandslaget, som er et hakk under landslaget. Vi ble ikke tatt ut til en kamp som skal være mot Tsjekkia, men vi håper på flere sjanser, sier Kleiva, etter lørdagens kamp.

– Vi er glad for ett poeng, det er det første poenget vi tar i år. Samtidig kunne vi vunnet kampen om vi hadde satt sjansene våre, sier den slepne midtbanespilleren, som sammen med Jørgensen Bergmo straks begynner i tiendeklasse.

Kjent hverandre siden barnehagen

Adrian Jørgensen Bergmo scoret to ganger, og terrorisierte tidvis Stabæk-forsvaret med sin hurtighet og gjennombruddskraft.

– Det gikk fint, men jeg bommet på noen sjanser også og er ikke helt fornøyd, sier Jørgensen Bergmo beskjedent like etter kamsplutt på TUIL Arena. Kampen kunne ikke spilles på Alfheim da det kolliderte med TIL sitt andrelags kamp mot Skeid.

Hva vil dere si er styrkene deres på fotballbanen?

– Jeg er rask og god en mot en, sier Jørgensen Bergmo, som scoret fire ganger da TIL slo ut TUIL av cupen på torsdag.

– Jeg har god oversikt og kan se hele spillet. Så kan jeg sette fart fremover, skape ting og være tredje sist på ballen før scoring, beskriver Kleiva.

De to TIL-talentene har faktisk kjent hverandre helt siden barnehagen.

– Vi spilte først sammen på Slettaelva, før vi ble slått sammen til et KSK-lag. Jeg kom til TIL når jeg var 11 eller 12 år, mens Adrian kom litt senere, sier Kleiva, i det han fornøyd får vite av TIL-trener Mikael Raimo Johnsen at favorittlaget Manchester United har tatt ledelsen mot Leeds.

– Drømmen er å spille i Premier League for United, og så klart å få spille på A-laget til TIL.

– Enormt potensial

Raimo Johnsen beskriver de to talentene slik:

– Adrian er hurtig og har stor gjennombruddstyrke. Han er okei feilvendt og god i bakrom. Så må han jobbe med «galfoten», men han har et enormt potensial. Casper er en typisk mellomromsspiller. Teknisk god, bra på små flater. Han har god «timing» i spillet sitt og er en smart spiller. Begge to klarte seg også godt på samlingen i Porsgrunn, sier Raimo Johnsen, som sa seg seg fornøyd med ett poeng mot serielederen.

– Spesielt med tanke på at vi hadde en cupmatch mot TUIL med de samme guttene for kun to dager siden, sier den tidligere Fløya-treneren.

Rødt kort og straffebom på overtid

Kampen mot laget fra Bærum ble av det dramatiske slaget. Jørgensen Bergmo sendte TIL i ledelsen, men Stabæk snudde kampen før pause. Mål av Isak Eknes Adolfsen utlignet før TIL, som fikk spiller utvist en halvtime før slutt.

Det hindret ikke Jørgensen Bergmo fra å sendet TIL i ledelsen, men Stabæk utlignet på et flott frispark. På overtid fikk Stabæk straffespark, men Henrik Høyby skled i det han skulle skyte. Ballen gikk likevel i mål, men scoringen ble annulert fordi Høyby var borti ballen med standfoten før han satt ballen i mål med høyrefoten.

TIL G16 møter Sogndal på bortebane kommende fredag.