Fløya-Eidsvold TF 0–2 (0–1)

Fløya tapte ikke overraskende borte mot seriefavoritt Kongsvinger i serieåpningen. Lørdag møtte de Eidsvold TF til sesongens første hjemmekamp. Fløya var uhyre nær ved å ta ledelsen allerede etter fem minutter, men Yngvar Johansens avslutning gikk i tverliggeren. De siste fem minuttene før pause skjedde det mye. Først fikk Fløyas kaptein Vebjørn Atle Skorpen direkte rødt kort etter en stygg takling. Ikke lenge etterpå skrudde Eidsvolds Herman Japee Henriksen et frispark i vinkelen, og dermed gikk Fløya til pause med både en mann mindre på banen og et mål bak.

Fløya kjempet tappert i undertall etter hvilen og skapte et par gode muligheter. I stedet for utligning var det imidlertid bortelaget som doblet ledelsen etter an dødball et kvarter før slutt. Målscorer var Ole Andreas Nesset. Like før slutt fastsatte samme Nesset sluttresultatet til 0–3.

Fløyas neste kamp er lokaloppgjøret mot TUIL førstkommende onsdag.

Marcus Ellingsen Andersen 5

Solid i feltarbeidet. Flott redning etter tjue minutter. Kan ikke lastes for scoringene, og hindret enda styggere sifre med sin redning på overtid.

Andreas Fossmo 5

Klarte seg helt greit i omgangen han fikk på banen, og bidro til at Eidsvold skapte relativt lite.

Øyvind Sandnes Olsen 6

Sjefen i Fløya-forsvaret hadde en god kamp. Solid i duellspillet og et par knalltøffe taklinger. Nær utligning tjue minutter ut i andre omgang. Fløyas bestemann.

Mads Aimar Bakkey 5

Pådro seg frisparket som førte til 0–1 Det så ut som en litt tvilsom avgjørelse. Bortsett fra det klarte Aimar Bakkeby seg greit og bidro til at Eidsvold ikke skapte så altfor mye, selv med en mann mer på banen.

Yngvar Johansen 6

Fløya-veteranen scoret i serieåpningen og var nær ny scoring etter kun fem minutter, men skuddet gikk i tverliggeren. Vant mye i lufta. Flyttet lengre opp i banen etter pause, og slo et strålende innlegg som Fitzgerald nesten satt i mål. Frekt forsøk på 40 meter var ikke så langt unna å lykkes.

Yngvar Johansen traff tverliggeren. Foto: Håkon Steinmo

Tobias Schjetne 5

Lite synlig i starten av kampen og et par balltap som er utypisk for Schjetne. Mer synlig etterhvert, og kombinerte fint med Johansen ved noen anledninger.

Marco Mauno Johannesen 5

En del fine tekniske detaljer, uten at det alltid ble allverden til framdrift. Jobbet hardt hele veien. Fint innlegg like etter 0–2 kunne skapt spenning i kampen. Byttet ut.

Mikkel Boge Olsnes Aarseth 3

Lå dypest på Fløyas midtbane. Noen skumle balltap etter å ha brukt for lang tid med ballen. Ut med tretten minutter igjen.

Scott Fitzgerald 4

Ikke veldig synlig før pause. Nær scoring da han kom seg foran på et innlegg etter 65 minutter. Traff ikke helt med dødballene. Pådro seg et gult kort. Ut med tjue minutter igjen.

Vebjørn Atle Skorpen 2

Fløya-kapteinen gjorde oppgaven veldig vanskelig for laget sitt da han pådrar seg et fryktelig undøvendig rødt kort fem minutter før pause. Hadde ikke fått utrettet så veldig mye før det.

Abdikani Mohammed Abdi 5

Løpssterk og god i presspillet. Vandret mye.

Henrik Fløgum 4

Inn i pausen. Klarte seg helt greit på venstrebacken, men ga bort ballen før 0–3.