Røiseland, som tok medaljer på samtlige distanser her under VM i fjor, skjøt på seg fire tilleggsminutter i dag og var tidlig ute av seierskampen. 30-åringen endte på en skuffende 31. plass.

– Det var vanskelig. Jeg slet på stående i dag og hadde store bevegelser. Dette var deprimerende, sier Olsbu Røiseland til SVT.

Tiril Eckhoff fikk ødelagt sine muligheter tidlig på normaldistansen og fikk fire bom. Hun ble beste norske med sin 18. plass.

Den eneste norske som kjempet om seieren var Ingrid Landmark Tandrevold. Hun var i tetsjiktet helt til hun sprakk på siste skyting. Tre bom sendte henne langt ned på resultatlisten.

– Det er enten eller i høyden for min del, det er fullt hus eller helsprekk som i VM. Jeg er skuffet, sier Tandrevold til SVT. Hun ble nummer 35.

– Det er en svak norsk dag i dag. Det er ikke noe annet å si om det, fastslår NRK-ekspert Ola Lunde, vel vitende om at de norske kvinnene før dagens normaldistanse hadde vunnet åtte av 13 renn i verdenscupen denne sesongen.

BOMMET FIRE GANGER: Marte Olsbu Røiseland slet på standplass i dag. Foto: MARCO BERTORELL /AFP

Lisa Theresa Hauser nøyde seg med én bom og tar karrierens første verdensupseier - og det i 155. forsøk.

27-åringen har tre tredjeplasser på sprint og jaktstart tidligere denne sesongen. Nå klyver 27-åringen øverst på pallen.

Julia Dzhima, den eneste med 20 treff i dag, ble nummer to foran Anais Chevalier-Bouchet på 3. plass.

Dorothea Wierer ble nummer fire på hjemmebane med 18 treff.

PS! Marte Olsbu Røiseland beholder ledelsen i verdenscupen sammenlagt, men nå avstanden ned til Tiril Eckhoff har bare på seks poeng.