– Jeg har mye mengdetrening i beina og løper mye fortere enn dette med litt overskudd, sier Henrik Ingebrigtsen på telefon fra England til Aftenbladet.

De siste årene har storebror i løpertrioen hatt store problemer etter hvert eneste løp. Han og treneren fryktet det samme nå, men alt tyder på at kroppen er i langt bedre stand.

Letter på treningen

– Det viktigste var å komme ut av debuten uten å kreve måneder med restitusjon. Nå skal vi lette opp på treningen og har mye å gå på før løpet i Italia, sier trenerpappa Gjert Ingebrigtsen.

Henrik Ingebrigtsen har imponert på trening de siste ukene, han dro til Diamond League i Gateshead utenfor Newcastle med mål om å løpe OL-kravet 13.13,5 eller bedre.

Vind og regn og en treningsstinn kropp gjorde det umulig.

– 13.27,07 er en anstendig tid, men jeg løper mye fortere enn dette med litt overskudd. Jeg er ikke fornøyd, sier Henrik Ingebrigtsen.

– Farten var god den første 1000 meteren, men det fløt ikke, hadde ikke sprut i beina. Jeg hadde lyst til å gi meg etter tre runder, men fullførte på ren kondisjon, dessuten dro jeg mange runder i vinden.

– Jeg tapte noen plasseringer på det (ble nummer 10), men ville heller det enn å få en enda svakere tid, forklarer Henrik som brukte mye energi på å behandle en hamstring uken før han dro til England.

– Må tvinge ham til å redusere

Senior er ikke i tvil om at behandlingene tok unødig med krefter.

– Henrik har sett mye bedre ut på trening, men han er fortsatt oppe i store volum. Jeg må tvinge ham til å redusere, og nå skal vi lette mer. Allerede om et par uker han føle overskudd, lover trenerpappa Gjert Ingebrigtsen.