Adams og Lillestrøm forverret Rosenborg-krisen. Trønderklubben har nå tapt tre av tre kamper med Maalen som hovedtrener.

Ti minutter ut i kampen kom omsider Rosenborgs første mål etter Maalens overtakelse. Fra drøyt 20 meters hold curlet Ole Sæters venstrefot ballen i lengste hjørne.

Spissens praktscoring så lenge ut til å bli kampavgjørende – helt frem til det 85. spilleminutt. Da snudde det totalt.

– Det er selvsagt nedtur å ikke komme i gang med gode opplevelser som vi jakter. Vi var nære i dag, og det ville gitt oss et godt utgangspunkt for å få en boost videre. Men vi må bare jobbe steinhardt, sier Maalen til TV 2.

MARERITTSTART: Svein Maalen har tapt samtlige av sine tre første kamper som Rosenborg-trener. Foto: Ole Martin Wold / NTB

– Krisen er bare enda større for Rosenborg, og ikke minst for Svein Maalen. For en poengmessig, i hvert fall, katastrofal inntreden han har hatt i sin midlertidige trenerrolle på Lerkendal, sa TV 2-ekspert Yaw Amankwah etter LSKs snuoperasjon.

Først satte Akor Adams inn utligningen med et sleivtreff. Fire minutter senere fikk gjestene straffespark etter en VAR-sjekk. Per Ciljan Skjelbred hadde akkurat kommet inn for vertene før han satte kneet i Marius Lundemo og felte den tidligere RBK-spilleren. Lundemo gikk i bakken, og dommer Sivert Øksnes Amland gjorde om etter å ha sett situasjonen på nytt.

STRAFFE IMOT: Per Ciljan Skjelbred fortviler etter at Lillestrøm har fått straffespark på overtid. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Adams gikk frem for å ta det, men André Hansen reddet. Dessverre for hjemmelaget snappet straffeskytteren opp returen og headet inn matchvinner-målet i det åpne buret.

Likevel nektet flere Lillestrøm-supportere å juble for scoringen etter VAR-avgjørelsen. Tidligere har LSK-tilhengere ved flere anledninger protestert mot innføringen av videodømming i Eliteserien.

Adams andre scoring for kvelden var hans tolvte i serien så langt i 2023. Halvparten av målene har kommet på overtid.

MATCHVINNER IGJEN: Akor Adams header inn 2–1 for LSK på overtid. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Til tross for at det til slutt var bortelaget som endte opp med alle poengene var det et offensivt innstilt Rosenborg som gikk i strupen på Lillestrøm fra start. Venstreving for anledningen, Adrian Pereira, kjempet frem en kjempesjanse etter kun et halvt minutts spill. Ole Sæter bommet på ballen, og Lillestrøm slapp med skrekken i åpningsminuttet.

Men da distansen fra mål økte, skulle det lykkes bedre for RBKs nummer ni. Fra rundt 20 meter snappet Sæter opp andreballen, la den til rette og curlet inn ledelsen i det lengste hjørnet etter ti minutter.

– Ubeskrivelig. Det her er det jeg har jobbet for hver eneste dag. Det er lenge siden jeg har kjent på og det har vært det eneste som har stått i hodet mitt: Scenarioet var mot Lillestrøm, så det passet fint, sa Sæter til TV 2 etter førsteomgangen.

«LØVEN» ER TILBAKE: Ole Sæter scoret i sin første start på Lerkendal i 2023. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Gjestene fra Lillestrøm tok over styringen utover i omgangen og var best frem til pause, men klarte ikke få ballen mellom stengene. Adams var nærmest ved to anledninger, men bortelaget gikk i garderoben uten utligning.

Etter halvspilt andreomgang ble Sæter byttet ut til stående applaus på Lerkendal. Inn kom Oscar Aga, som var centimeter unna å øke ledelsen for RBK med ti minutter igjen å spille. Men Oslo-gutten traff i likhet med Sæter ikke ballen fra kort hold, og i etterkant snudde kampen fullstendig.