– Jeg går ikke rundt og er sår over ting, og jeg vet at i kampens hete så er det adrenalin og følelser. Men når vi kommer til onsdag og det kommer fram mange av de samme meningene og påstandene. Påstander som fakta slår i hjel, så kan man stoppe å ha fokus på motstander og heller ha fokus på seg selv.

Det sier Simon Mesfin til VG.

På Twitter la han ut flere meldinger som slår tilbake mot flere påstander fra RBK-leiren etter at LSK vant 3–0 på Åråsen søndag.

I tillegg til en skjermdump fra statistikksiden Wyscout, skrev han blant annet følgende:

«Nå har ulike aktører hos motstander i sist kamp fått brukt media til å snakke ned LSK i en klar 3–0 seier. Et utvalg; «de spiller ping-pong fotball», «de har kun spillere på 1,90»«de er kun dødballer», «alt foregår i lufta og dueller», «når vi får ballen på bakken er vi bedre»»

Det var en rekke skuffede RBK-spillere som møtte pressen etter kampen søndag. Til VG sa blant andre Ole Selnæs at «det kun var på dødball at Lillestrøm var farlige».

I pausen av kampen sa han til TV 2:

– Vi må fortsette og holde i ball, spille dem lave og spille Rosenborg-fotball og ikke bli med på sånn ping pong-fotball som de vil holde på med.

I TV 2-podkasten Spillerrådet fortsatte RBK-spiss Ole Sæter:

– Lillestrøm-kampen er vanskelig å dømme oss på banespillet. Alt foregår i luften eller i duellspillet. Når vi får ballen på bakken er vi bedre enn dem. Når vi ikke klarer det i mer enn 15 minutter blir det grisestygt, sier Sæter i podkasten.

– Det tar veldig av når vi taper 0–3 mot Lillestrøm og alle kommer på dødball. De fem andre sjansene de har kommer også på dødball, sier Sæter.

VG har bedt statistikknettstedet Sofascore om en oppsummering av kampbildet på Åråsen. Den ser slik ut:

Innganger til siste tredjedel = antall ganger et lag har tatt ballen (enten gjennom pasning eller føring) til motstanders siste tredjedel av banen.

I lange pasninger endte 74–52 ifølge Sofascore. Mesfins tall fra Wyscout viser 46–41.

Mesfin presiserer at dette ikke er noe personlig, men at han som leder mener han må forsvare sine spillere og trenere.

– Det handler om å være kollegiale overfor hverandre. Det er ikke for å ta noen, men vi må forholde oss til fakta og gå videre. Vi har en del å jobbe med, men det har sannelig motstanderen også, sier Mesfin.

LSK-sjefen mener det er en gammel myte at Lillestrøm kun er gode på dødball.

– Nå syns jeg det var nok. Ikke nødvendigvis for min del, men jeg er sportssjef for spillere og trenere som jobber knallhardt hver dag. De gjør en praktfull kamp. Da er det en uting å gå på de spillerne og trenerne når man på en måte blir dominert selv.

– Det er jo nedsettende. Man kan humre av pingpong-fotball og at vi bare har spillere på 1.90. Men når det fortsetter og fortsetter så kan det fort bli en etablert sannhet. Da må noen inn å korrigere, sier Mesfin.

Det har ikke lyktes VG å få en kommentar fra RBK.