Alle fire målene scoret Amahl Pellegrino i helgens 4–2-seier over Vålerenga. Det tok ham til 22 mål på 22 kamper i Eliteserien.

Det overbeviser likevel ikke Ståle Solbakken helt om å ta ut kantspilleren til de kommende, og viktige, landskampene mot Kypros og Spania.

– Han er en spiller vi har diskutert, men samtidig er vi brutalt ærlige med tanke på hva som gir oss mest i hvilke type situasjoner, sier Ståle Solbakken til Nettavisen.

Pellegrino er suveren toppscorer i Eliteserien, men har også notert seg for åtte målgivende. Det er neppe tall noen annen spiller klarer å ta igjen før sesongslutt. Også forrige sesong ble 33-åringen toppscorer med 25 mål.

Tross knallsterke tall og noen vanvittige scoringer har Pellegrino ennå ikke blitt inkludert i en landslagstropp i karrieren. Det har imidlertid flere andre eliteseriekollegaer blitt etter en lang periode med gode prestasjoner – blant andre Bård Finne, Thomas Lehne Olsen og landslagssjefens sønn Markus Solbakken.

– Vi har absolutt ingenting imot ham og synes han er en veldig, veldig god fotballspiller, slår Solbakken fast overfor Nettavisen.

På spørsmål om han er aktuell til den kommende samlingen svarer Solbakken at han ligger i en gruppe med aktuelle spillere.

– Vi får se. Det kommer litt an på andre også, sier Solbakken til avisen.

Ingenting annet en seier i de resterende EM-kvalifiseringskampene er godt nok for Norge om man skal ha et snev av håp om å kvalifisere seg direkte til EM i Tyskland i 2024.

Norge ligger på tredjeplass i gruppa etter fem kamper spilt – hele åtte poeng bak Skottland som topper gruppa, og to poeng bak Spania som har én kamp mindre spilt.