Han måtte se seg slått av en av dem og har en teori om hvorfor.

– Vi har vår egen lille filosofi om at de rødhårede får mindre syre enn blonde og brunetter. Det er noe unikt med det i toppidrettssammenheng, smiler Christiansen overfor VG.

Han fortsetter:

– De sliter litt når det er varmt ute. Når kulden og vinteren kommer er det noe som skjer med kroppene deres. De er ekstra, ekstra gode. Det er en syltynn teori, men vi står fast på den, sier 31-åringen fra Geilo.

Se Christiansen forklare hypotesen her:

Christiansen gikk først ut på jaktstarten og hadde et solid forsprang på 17 sekunder, men ble til slutt nummer to etter å ha sluppet til flere løpere i seierskampen på siste skyting.

Dale-Skjevdal, som parkerte mørkeblonde Christiansen før oppløpet og tok sesongens første verdenscupseier, flirer godt når han får høre lagkameratens hypotese om ham selv og Thingnes Bø.

– Vetle er ikke så glad i å ha det vondt. Det tåler vi av og til. Vi har litt sterkere psyke.

Men 26-åringen advarer:

– Vetle har veldig mange rare teorier. Man kan høre på ham om mye, men ikke på alt, smiler han.

TRIPPELT NORSK: Vetle Sjåstad Christiansen, Johannes Dale-Skjevdal og Johannes Thingnes Bø på podiet etter Ruhpolding-jaktstarten. Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP / NTB

Thingnes Bø står ved siden av og sier:

– Jeg støtter ham, han prøver å bygge oss opp her, smiler verdenscuplederen og fortsetter:

– Jeg tror det er noe med rødt hår og det å klare og gå i kjelleren. Vi har et gen som er litt sterkere når det er på det tyngste.

Dale-Skjevdal og Thingnes Bø var for alvor med i seierskampen da både Christiansen og Tarjei Bø bommet to ganger på siste skyting.

Christiansen fikk det tøft mot slutten.

– Dale er blant verdens beste i sånne oppoverbakker på slutten der. Det hadde jeg ikke sjanse til å følge med på, sier han.

Etter at Christiansen ble vraket til forrige helgs renn i Oberhof, svarte han med både stafettseier, sprintseier og annenplass på jaktstarten i Ruhpolding.

Han mener også han bør gå sisteetappen for Norge i VM i stedet for Thingnes Bø, som han også slo på oppløpet på jaktstarten lørdag.

– Han skulle ikke bremset på oppløpet. Det var kamp om sisteetappen det der. Enn så lenge har jeg den, smiler han.