– Det var slag og dårlig lys. Det var vanskelig å finne ideallinjen, forklarte han overfor NRKs reporter i Kitzbühel etter målgang.

– Det er ingen tvil om at kjøringen var bra. Dessverre ble det ingen reprise fra fredag, tilføyde han.

Fra startnummer 13 sendte Matthias Mayer fra Østerrike nordmannen ytterligere en plass ned på resultatlisten, fra femte til sjetteplass - som faktisk var Kildes beste plassering i Kitzbühel før han vant fredag.

Aleksander Aamodt Kilde virket kanskje litt sliten og gjorde noen små feil nedover den krevende Kitzbühel-løypa. I mål var han hele 1,23 sekunder bak sveitsiske Beat Feuz og 1,02 bak hans landsmann Marco Odermatt.

foto
VANT GENERALPRØVEN: Beat Feuz fra Sveits la til slutt Aleksander Aamodt Kilde 1,23 sekunder bak seg i Kitzbühels klassiske utforløype. Foto: LISI NIESNER / Reuters

– Sveitserne var i en egen liga i dag. (Beat) Feuz er jo en villmann. De er i form. Spesielt (Marco) Odermatt, og han hadde jo en stor feil, sier Aleksander Aamodt Kilde under NRKs sending fra den østerrikske alpinmetropolen.

– Jeg har en god plan, uttalte Aleksander Aamodt Kilde foran utforstarten i Kitzbühel søndag formiddag - to dager etter milliongevinsten samme sted.

Planen hans var å gjøre det litt bedre i midtpartiet sammenlignet med hvordan han tok seg gjennom det sist.

På spørsmål om hvordan han følte seg, svarte Aleksander Aamodt Kilde at det kjentes bra - «ikke så mye forskjell fra fredag».

Overfor VG var han også tilsynelatende full av god selvtillit.

– Etter at jeg vant det første utforrennet så kan jeg slappe litt mer av på søndag. Jeg føler at jeg kan nyte det mer, for nå vet jeg jo at jeg kan kjøre fort også her, sa han etter sin sjette verdenscupseier for sesongen.

Fredag ble han den fjerde nordmannen i historien til å vinne utfor i den mest kjente og fryktede løypa. Atle Skårdal, Lasse Kjus og Kjetil Jansrud har gjort det før ham.

Østerrikes Daniel Hemetsberger dro av gårde som nummer en, og inn til en solid tid, skulle det vise seg. Hemetsberger ledet helt til Marco Odermatt kom på startnummer syv. I 139 kilometer i timen tok sveitseren ledelsen med 69/100 - vel å merke etter en grov feil.

Kildes på forhånd antatt hardeste konkurrent var ytterst nær ved å kjøre ut, i det han med tyngdekraften tredd ned over lårene sneiet en port etter lenge å ha flytt feilfritt gjennom traseen.

To startnummer senere unngikk Beat Feuz å gjøre den grove feilen. Odermatts landsmann la Odermatt 21/100 bak seg. Spørsmålet var hva Kilde kunne gjøre med det, tro startnummer senere. Ikke mye skulle det vise seg. Han tapte fart så så si hele veien og ble tvunget til «sladd» både her og der.

På spørsmål om han to uker før OL i Beijing - og fire dager før avreisen til Kina - la inn en «OL-brems», svarer Aleksander Aamodt Kilde at han er fornøyd med den siste helgen før OL - og at det nå bare er å roe ned nervene.

Utforrennet for menn i Beijing-OL er 6. februar, før Super-G to dager senere.