Svensken dro innover i banen etter en pasning fra Henrik Bjørdal, og derfra handlet det kun om Layouni. Han driblet seg forbi hele fire Sarpsborg-spillere før han brukte venstresleggen og sendte ballen i nettmaskene bak keeper Simen Vidtun Nilsen etter halvtimen spilt.

– Jeg dro bare innover, tråklet meg fram på et vis og fikk til et skudd, så deilig at den gikk inn, sa hovedpersonen selv om scoringen til Discovery+.

– Har dere sett?! For en scoring!, ropte Discovery-kommentator Jørgen Klem, som også satte spørsmålstegn ved keeperspillet til Sarpsborg-keeper Nilsen.

Skuddet til Layouni var midt på mål, men det var et hardt skudd fra Vålerengas nummer elleve.

JUBEL: Det er ikke så rart at Amor Layouni brølte av glede etter drømmescoringen i 1. omgang. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Layouni fulgte dermed opp scoringen mot Kristiansund forrige helg, og han har nå scoret i to kamper på rad. To er også tallet for Vålerengas antall seire på rad i ligaen.

– Nå har vi holdt nullen de siste to kampene og scoret fire, så for oss er det stor framgang, sier Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til Discovery+.

Men seieren kom ikke smertefritt.

Først måtte Ivan Näsberg av med skade like etter scoringen før Leonard Zuta ble byttet av til pause som følge av en hodesmell. Dermed måtte to midtbanespillere i Fredrik Oldrup Jensen og Petter Strand vikariere i forsvarsrekken.

SKADET: Leonard Zuta (avbildet før kamp) var en av fire spillere i dagens kamp som måtte av med skade. Näsberg, Tobias Heintz og Mikkel Maigaard ble også hindret av skade. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Det var Layounis soloraid etter halvtimen som skulle bli kampens første store sjanse. Sarpsborg-forsvarerne kunne ikke gjøre noe med Layounis soloraid, og de slet også periodevis å holde følge med svensken i førsteomgangen.

Sarpsborg slet generelt både i forsvar og angrep, og det var ikke noe å si på at Vålerenga ledet til pause.

– Vi gjør ikke noen ting rett, sa Sarpsborg-trener Stefan Billborn til Discovery+ til pause.

Fagermo mente førsteomgangen var årsbeste av Vålerenga.

Sarpsborg fortsatte å være sløve etter hvilen. Serge-Junior Ngouali rotet bort ballen like foran eget mål, men Nilsen hindret Seedy Jatta fra å øke ledelsen.

Jatta fikk fornyet tillit til tross for at Henrik Udahl scoret to mål som innbytter mot Kristiansund, men ifølge Vålerengas Twitter-bruker var ikke Udahl klar for 90 minutter søndag.

FANS: Klanen var som vanlig på plass for å støtte Vålerenga. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Det var en solid gjennomført kamp av Vålerenga som store deler av kampen hindret Sarpsborg i å skape de store målsjansene. Det var også en god Magnus Sjøeng i Vålerenga-målet, som fremdeles har til gode å slippe inn mål i ligaen etter 180 eliteserieminutter.

Vålerenga klatrer til en 12. plass på tabellen, mens Sarpsborg er på en 8. plass etter sesongens fjerde hjemmetap i ligaen.