11 Sebastian Tounekti
29 S. Diarra
29 Sory Diarra
Innbyttere: Aslak Falch, Hlynur Freyr Karlsson, Oscar Krusnell, Emir Derviskadic, Sander Innvær, Morten Konradsen, Martin Samuelsen, Mathias Dahl Sauer, Ismael Seone
Gledelig søndag! Ukas sjuende dag betyr full runde i Eliteserien igjen. I denne tråden kan du følge oppgjøret mellom Molde og Haugesund. Velkommen skal du være!
Dagens oppgjør går mellom to lag som begge ligger på øvre halvdel av tabellen etter fire serierunder. Molde vant sine tre første seriekamper uten å slippe inn ett eneste mål, før Odd ble for sterke og overrasket med å vinne 1-2 på Aker stadion for halvannen uke siden. I forrige serierunde var Bodø/Glimt motstander på Aspmyra, i en kamp som endte 1-1. Etter to kamper uten seier, ble 2. divisjonslaget Strindheim beseiret med 2-1 i cupkampen i midtuka. Hjemmelaget kommer inn i dagens oppgjør som nummer to på tabellen med sine ti poeng.
Haugesund har på sin side hatt spillefri i midtuka, etter at de røk på et pinlig tap på straffekonk mot 4. divisjonslaget Torvastad i cupens første runde. I seriesammenheng har de tapt to hjemmekamper mot Lillestrøm og Rosenborg, men på bortebane har de beseiret Odd og Tromsø. Etter forrige ukes 1-3-tap mot RBK ligger haugalendingene som nummer åtte på tabellen, men med tap i forrige kamp og syv dagers spillefri bør det være en heltent gjeng som kommer på besøk på Aker stadion i ettermiddag.
For syv år siden hadde dagens to duellanter møttes 15 ganger. Da stod Molde med fire seire, Haugesund med fem seire og seks av oppgjørene hadde endt uavgjort. Siden den gang har Molde vunnet hele 14 strake oppgjør mot Haugesund! Det gir en status på 18-6-5 på 29 oppgjør. Hele seks ganger på rad har Molde beseiret Haugesund med nøyaktig ett mål.
Oskar Hrafn Thorvaldsson kan velge fra en nesten skadefri tropp i ettermiddag. Andrekeeper Amund Wichne er langtidsskadet, mens Sondre Liseth mister ettermiddagens kamp med en liten skade. Både Morten Konradsen og Martin Samuelsen er imidlertid klare for spill igjen, skal man tro FKH sine hjemmesider.
Molde har fått noen ubeleilige skader gjennom sesongstarten, og forrige helg var det Mats Møller Dæhli som måtte gå av banen med en strekkskade. Han mister dagens oppgjør, i likhet med Oliver Petersen, Martin Bjørnbak, Martin Linnes, Markus André Kaasa, Gustav Nyheim og Veton Berisha. Den gledelige nyheten sett med Molde-øyne er at Magnus Wolff Eikrem er klar for spill igjen etter sykdom, mens Fredrik Gulbrandsen gjorde comeback i midtukas cupkamp mot Strindheim.
Haugesund gjør ingen endringer fra laget som tapte 1-3 mot Rosenborg forrige helg. Det betyr at Bruno Leite og Anton Logi Ludviksson fortsetter sentralt på midten, med Julius Eskesen i rommet foran. På kantene starter Troy Nyhammer og Sebastian Tounekti, mens Sory Diarra skal forsøke å score målene for FKH.
Erling Moe gjør tre endringer fra laget som spilte 1-1 på Aspmyra sist søndag. Halldor Stenevik flyttes ut på vingbacken og Eirik Hestad settes ned på midtbanen, mens Alwande Roaldsøy kommer inn for Mats Møller Dæhli sentralt på midten. På topp kommer Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolff Eikrem inn som spisspar. Duoen erstatter Emil Breivik og Mathias Fjørtoft Løvik i elleveren.
Kampstart
Vertene sparker i gang oppgjøret på Aker stadion!
Molde mister ballen rundt FKH sin 16-meter, men gjenvinner umiddelbart ved Hestad.
1' Molde sin første avslutning på mål kommer allerede etter rundt 80 sekunders spill! Haugen gjør en god jobb ute til venstre, før han spiller ballen til Wolff Eikrem inne i boksen. Han slipper til Roaldsøy, som blåser til fra 21-22 meter, men ballen går rett på Selvik.
2'
2' Både Selvik og Gulbrandsen blir liggende etter sammenstøtet.
3' Mål for Molde, Magnus Wolff Eikrem scorer!
5'
7' Molde ut i hundre-og-ti her på Aker stadion! Har gått rett i strupen på FKH, som nærmest virker litt sjokkskadet. Fullt fortjent at det står 1-0.
8' FKH inne på Molde sin halvdel og kommer til et innlegg ved Tounekti, men Hagelskjær klarerer ut til innkast.
9' Mål for Molde, Kristian Eriksen scorer!
11' Leite finner Nyhammer med ei strålende pasning inn i rommet bak Haugen. Midtbanespilleren får ballen tilbake fra sin lagkamerat, men blåser ballen opp på tribunen.
12' Haugen kommer til et innlegg fra venstre og lagkameratene har fylt opp i FKH-boksen, men innsvingeren fra vingbacken fyker over og bak tverrliggeren bak Selvik.
14' Bortelaget med ballen mot et lavtpressende Molde-lag nå. Fått kampen inn i et spor de trives veldig godt i, hjemmelaget.
15' Wolff Eikrem forsøker å skyte ei pasning ut til Stenevik på høyre vingback, men kapteinen har drukket litt mye Møllers Tran. Sender ballen utover sidelinja.
16' Molde med ball inne på FKH sin halvdel igjen nå. Bortelaget presser lavt.
16' Niyukuri meget solid defensivt i en-mot-en-duellen mot Stenevik. Kommer seg inn mellom ball og motspiller, og skjermer ballen ut til et utspill fra Selvik.
17' Frispark til FK Haugesund
17' Eskesen får et kakk på hælen av Roaldsøy og skaffer FKH frispark inne på Molde sin halvdel.
18' Hjørnespark til FK Haugesund
18' Øyvann klarerer innlegget til et hjørnespark.
19' Eskesen finner landsmannen Bærtelsen langt bak i feltet, men avslutningen fra dansken greier ikke sette Karlstrøm på ordentlig prøve.
20' Hjørnespark til FK Haugesund
20' Fin mulighet for FKH! Tounekti gjør en fin jobb ute til venstre og slår langs bakken til motsatt kant Nyhammer inne i boksen. Han setter til venstrebeinet og fyrer løs på første touch, men avslutningen går via Øyvann og ut til corner.
22' Tounekti har spilt seg fint inn i kampen. Settes ofte opp ute til venstre hos FKH og greier å gi Stenevik og co litt trøbbel, uten at det har ført til mer enn en avslutning så langt.
23' Feil innkast på Tounekti...
25' Litt mer kompromiss-preget i banespillet de siste ti minuttene. Molde lar FKH ha mer ball, uten at de fremstår nevneverdig truet fordi, mens Molde også har hatt sine perioder med ball, uten at det har ført til gjennombrudd. Molde fornøyde med 2-0, FKH tør ikke ofre for mye i kampen for redusering av frykt for vertenes kontringsstyrke.
27' Molde med ballen akkurat nå. FKH setter presslinja på midtbanestreken.
27' En mislykket gjennombruddspasning fra Eriksen glir helt inn til Selvik.
28'
28' Frispark til Molde
30' Frispark til FK Haugesund
30' Leite felles av Roaldsøy og får frispark inne i midtbanesirkelen.
31' Frispark til Molde
31' En frustrert Leite feller Roaldsøy og lager frispark.
33' Et fint innlegg fra Nyhammer sendes ut til corner av Hagelskjær.
33' Hjørnespark til FK Haugesund
34' Ludviksson løsner skudd fra 20 meter, men sender ballen rett i Molde-blokka.
34' Fint ettertrykk fra FKH nå, som har greid å befeste litt spill rundt Molde-boksen.
35' Hjørnespark til Molde
35' En lekker pasning fra Wolff Eikrem åpner masse rom for Gulbrandsen, men spissen greier ikke overliste Hope. Eriksen plukker opp ballen i returrommet, men etter en tur via både Wolff Eikrem og Stenevik ender situasjonen med et hjørnespark for hjemmelaget.
37' Niyukuri kommer seg ned på egen strek og blokkerer et distanseskudd fra Wolff Eikrem!
38' Hjørnespark til FK Haugesund
38' Tounekti er frempå igjen, og denne gangen løsner han skudd fra relativt bred posisjon, like utenfor 16-meteren, men skuddet går via Stenevik og ut til corner.
39' Hjørnespark til FK Haugesund
39' Dommer Moen vil snakke med Fredriksen og Roaldsøy.
40' Nyhammer tar ned nedfallsfrukten like utenfor 16-meteren og fyrer løs på volley, men 17-åringen dunker ballen opp på tribunen.
41' Molde gikk ut i hundre og fikk en tidlig scoring, men har siden forsvart seg mye lavt i banen. Kampbildet minner litt om forrige hjemmekamp, mot Odd, og da gikk det skikkelig ille. Har latt Haugesund spille på seg selvtillit, rytme og litt "momentum" i kampen nå.
42' Frispark til FK Haugesund
42' Gult kort til Kristian Eriksen på Molde
43' Frispark til FK Haugesund
43' Niyukuri har gjort en fin jobb defensivt mot Stenevik, og vinner nok en duell før han skaffer FKH frispark.
44' Frispark til Molde
45' Pause
Molde gikk rett i strupen på Haugesund fra start og skaffet seg to fortjente mål allerede før ti minutter var spilt. Magnus Wolff Eikrem satte inn 1-0 etter fint samspill med Kristoffer Haugen, før Kristian Eriksen stanget inn et innlegg fra Fredrik Gulbrandsen og satte inn 2-0. Molde viste at de er komfortable med å presse lavt den neste halvtimen, og selv om de hadde sine perioder med trykk, lot de FKH spille seg ordentlig inn i oppgjøret. Bortelaget spilte seg til et par fine målsjanser og særlig Sebastian Tounekti var frisk ute på venstrekanten, men de må fremstå skapere på siste tredel om de skal kunne straffe hjemmelaget. Det står 2-0 ved halv tid på Aker stadion.
45' 2. omgang
45' Gjestene sparker i gang andre omgang!
46'
47'
48' Frispark til FK Haugesund
48' Gult kort til Fredrik Gulbrandsen på Molde
51' Selvik bokser vekk et innlegg fra Molde sin høyreside.
53' Diarra kommer til et innlegg fra høyre, men hverken Eskesen eller Tounekti kaster seg inn bak Molde-forsvaret for å sende ballen mot mål. Egentlig en fin mulighet for bortelaget, for det der er et veldig godt innlegg av spissen.
53' Hjørnespark til FK Haugesund
53' Ny, fin FKH-mulighet! Bærtelsen bommer fullstendig i første omgang og sender corneren tilbake til Eskesen ute til høyre i banen. Midtbanespilleren svinger ballen inn igjen og finner den andre midtstopperen, men hodestøtet fra Fredriksen går på utsiden av stolpen bak en utspilt Karlstrøm!
56' FKH har faktisk skapt nok itl at de fortjener en scoring nå.
57' Hjørnespark til Molde
57' Et skudd fra Eriksen, fra rundt 20 meter, går via en Haugesund-spiller og ut til corner.
58' Fin Molde-mulighet i andrebølgen etter corneren! Ballen svinges ut mot Wolff Eikrem til høyre i boksen, og innlegget fra Molde-kapteinen er presist mot Gulbrandsen på bakre stolpe. Spissen stiger til værs og setter pannebrasken til, men hodestøtet flyr over målet til Selvik.
59' Spillerbytte Molde - Aaron Samuel går på, Aaron Samuel går av
59' Spillerbytte Molde - Emil Breivik går på, Emil Breivik går av
59' Spillerbytte Molde - Johan Bakke går på, Johan Bakke går av
61' Frispark til Molde
62' Nydelig av Breivik, som frigjør seg inne sentralt og trer gjennom mot Samuel, men nigerianeren taper duellen mot Niyukuri og går i bakken. Hjemmepublikummet roper på straffe, men der er bare FKH-forsvareren sterkest i duellen.
63' Frispark til Molde
63' Amundsen vinner ballen og slår intet mindre enn to tunneler, før han tildeles et frispark. Hestad skal svinge fra den venstre korridoren.
64' Spillerbytte FK Haugesund - Morten Konradsen går på, Morten Konradsen går av
64' Spillerbytte FK Haugesund - Oscar Krusnell går på, Oscar Krusnell går av
67' Molde med ball mot et lavtpressende FKH nå. Opptrer selvsikkert, modent og fornuftig med ball nå, hjemmelaget.
68' Mål for FK Haugesund, Sory Diarra scorer!
70' Frispark til FK Haugesund
70'
70' Gult kort til Kamil Ryłka på FK Haugesund
71' Hjørnespark til FK Haugesund
72' Spillerbytte Molde - Mathias Fjørtoft Løvik går på, Mathias Fjørtoft Løvik går av
73' Molde rota vekk et glimrende utgangspunkt mot Odd forrige hjemmekamp. Vil det samme skje igjen? De ledet 2-0 før ti minutter var spilt, men har latt FKH spille seg inn i oppgjøret, og nå har reduseringen kommet. For et avslutningskvarter vi kan få fra Aker stadion.
75' Hagelskjær flyttet opp for å kaste langt nå.
76'
76' Hjørnespark til Molde
77' Løvik fyrer løs i returrommet, men sender ballen opp blant hjemmesupporterne på rad 14.
77' Nyhammer skyter og tvinger frem en ny redning fra Karlstrøm. Et utlikningsmål til FKH ville absolutt ikke vært ufortjent slik spillet har vært etter pause!
79' FKH trer seg fint inn i mellomrommet mellom Molde sin midtbane og forsvar, men gjennombruddspasningen mot Hope blir for lang og ender med et utspill fra Karlstrøm.
79' Spillerbytte FK Haugesund - Mathias Dahl Sauer går på, Mathias Dahl Sauer går av
80' Frispark til FK Haugesund
81' Tounekti timer løpet godt ute til venstre og springer fra Stenevik igjen, men innlegget fra kantspilleren klareres ut til et innkast.
82' Tounekti sitt innlegg fra venstresiden er av laber kvalitet og flyr over alle aktører inne i Molde-boksen. Haugesund jakter utlikning nå!
82' Hjørnespark til Molde
82' Samuel skaffer Molde en corner.
84' Et utsøkt innlegg finner veien til Diarra på bakerste stolpe, men spissen greier ikke styre avslutningen med hodet på mål. Ny, bortkastet mulighet fra bortelaget.
84' Frispark til Molde
84' Diarra river ned Amundsen foran innbytterbenkene. Frispark til Molde.
88' Frispark til Molde
88' Vertene får frispark når Breivik legges i bakken like utenfor egen 16-meter.
89' Eskesen blir liggende etter en duell utenfor egen 16-meter.
89' Dansken er oppe på beina igjen. Molde har innkast.
90' Molde velger å la en kontring gå over i et etablert angrep. Trenger ikke være så ufornuftig.
90' Usikker på hvor mange minutter som er tillagt på Aker stadion... Naturlig å se for seg fire minutter, kanskje.
90' Frispark til Molde
90' Gult kort til Anton Logi Ludviksson på FK Haugesund
90' Fredriksen skjermer en bakromspasning ut til utspill fra Selvik. Kapteinen setter i gang kort. FKH har det travelt nå.
90' Diarra vinner en hodeduell mot Amundsen og får stanget ballen mot mål, men FKH-spilleren greier ikke å få nok kraft i avslutningen til å utfordre Karlstrøm.
90' Frispark til FK Haugesund
90' FKH får frispark ti meter inne på egen halvdel. Planlegger å la Selvik slå langt her.
90' Stenevik klarerer.
90' Kampen er slutt
Molde slipper med skrekken denne søndagskvelden! Vertene åpnet kampen fantastisk og ledet 2-0 allerede før ti minutter var spilt. Magnus Wolff Eikrem og Kristian Eriksen scoret hvert sitt mål, men etter de flotte åpningsminuttene imponerte ikke vertene nevneverdig. De tillot heller Haugesund å spille seg ordentlig inn i oppgjøret, og drøyt halvveis ut i andre omgang satte Sory Diarra inn reduseringen etter det som var en mønsterkontring fra bortelaget. Flere mål fikk vi aldri på Aker stadion, og for sjuende gang på rad ender et oppgjør mellom disse klubbene med ettmålsseier til Molde. Johan Sjøbakk Lund takker for følget denne innholdsrike søndagen, og ønsker samtlige lesere ei fin avslutning på helga!