Bodø/Glimt
1 - 1
Molde
søn 21. apr 19:15 Aspmyra Stadion
Bodø/Glimt
Trener: Kjetil Knutsen
Formasjon: 4-3-3
12 N. Haikin
12 Nikita Haikin
20 F. Sjøvold
20 Fredrik Sjøvold
18 B. Moe
18 Brede Moe
6 J. Gundersen
6 Jostein Gundersen
15 F. Bjørkan
15 Fredrik Bjørkan
26 H. Evjen
26 Håkon Evjen
7 P. Berg
7 Patrick Berg
8 A. Grønbæk
8 Albert Grønbæk
99 N. Zugelj
99 Nino Zugelj
94 A. Mikkelsen
94 August Mikkelsen
23 J. Hauge
23 Jens Petter Hauge
Innbyttere: Kjetil Haug, Odin Bjørtuft, Villads Nielsen, Adam Sorensen, Ulrik Saltnes, Kasper Høgh, Oscar Kapskarmo, Sondre Sørli
Molde
Trener: Erling Moe
Formasjon: 3-5-2
1 J. Karlstrøm
1 Jacob Karlstrøm
3 C. Øyvann
3 Casper Øyvann
25 A. Hagelskjær
25 Anders Hagelskjær
26 I. Amundsen
26 Isak Amundsen
31 M. Løvik
31 Mathias Fjørtoft Løvik
20 K. Eriksen
20 Kristian Eriksen
17 M. Møller Dæhli
17 Mats Møller Dæhli
16 E. Breivik
16 Emil Breivik
28 K. Haugen
28 Kristoffer Haugen
5 E. Hestad
5 Eirik Hestad
18 H. Stenevik
18 Halldor Stenevik
Innbyttere: Albert Posiadala, Eirik Haugan, Valdemar Lund Jensen, Johan Bakke, Magnus Wolff Eikrem, Sondre Granaas, Alwande Roaldsøy, Fredrik Gulbrandsen, Aaron Samuel
Hei og hjertelig velkommen skal du være til livedekningen av toppoppgjøret mellom Bodø/Glimt og Molde i den 4. serierunden av Eliteserien 2024!
HamKam - Strømsgodset er underveis, en fullspekket Eliteserie-runde venter oss kl. 17 og på Aspmyra stadion serveres desserten kl. 19:15 når regjerende seriemester Bodø/Glimt er vertskap for regjerende cupmester Molde! Disse lagene har vunnet samtlige seriegull på norsk sokkel de siste fem sesongene, de har vært våre fremste representanter i Europa og levert prestasjoner og resultater som har fått fotball-Europa til å sperre opp øynene. I kveld møtes de til et gigantmøte i nordlandshovedstaden Bodø. Bodø/Glimt befinner seg på 1. plass i Eliteserien med ni poeng. Molde innehar 2. plassen med samme poengantall, men en svakere målforskjell. Nervene er i helspenn når tre livsviktige poeng potensielt kan tapes og vinnes mot sin argeste tittelrival. Vi lader opp til Bodø/Glimt - Molde!
Bodø/Glimt er vertskap etter å ha sikret seg en knallsterk 0-5-seier på Åråsen mot Lillestrøm forrige serierunde. Etter to offensive prestasjoner helt på det jevne mot henholdsvis Fredrikstad og Viking, løsnet det for alvor da Glimt gjestet kanariland. De tilreisende fra Bodø reiste også hjemover med intet mindre enn fem forskjellige målscorere, da både Nino Zugelj (0-1), Patrick Berg (0-2), Albert Grønbæk (0-3), Håkon Evjen (0-4) og Kasper Høgh (0-5) tegnet sitt navn på scoringslisten. Seieren på Åråsen forlenget de helgules seiersrekke i serieåpningen - ni av ni mulige poeng har blitt loggført etter tre serierunder for de regjerende seriemestrene.
Molde ankommer Bodø etter å ha spilt midtukefotball mot Odd onsdag. Kampen, som ble fremskyndet fra Runde 17 for å tilrettelegge for Moldes deltakelse i Europa-kvalik på sommeren, endte i en noe overraskende borteseier på Aker stadion. 1-2 stod det i målprotokollen ved full tid og dermed kunne Odd juble for sin første seier på Aker stadion siden 29. april 2018. Kristian Eriksen (1-0), Bork Bang-Kittelsen (1-1) og Faniel Tewelde (1-2) stod for nettsusen i Molde den kvelden. Tapet for skiensklubben markerte første poengtap i Eliteserien 2024 for de regjerende cupmestrene, som hadde vunnet sine tre foregående kamper mot henholdsvis Strømsgodset, HamKam og Kristiansund.
En rask titt på historikken for innbyrdes oppgjør, avslører at det er Molde som har kommet best ut av disse møtene de siste sesongene. I løpet av de siste seks møtene mellom Bodø/Glimt og Molde, i en resultatrekke som strekker seg tilbake til cupfinalen i 21/22-sesongen, har Molde vunnet fire, en kamp har endt uavgjort og Bodø/Glimt har vunnet en. Glimts eneste seier i løpet av denne perioden kom på Aker stadion 8. oktober i fjor - forrige gang de helgule gikk seirende ut av et oppgjør på Aspmyra stadion var 26. juli 2020. Den gang endte det 3-1 i favør hjemmelaget etter scoringer av Ohi Omoijuanfo (0-1), Patrick Berg (1-1), Kasper Junker (2-1) og Jens Petter Hauge (3-1).
Over til lagenes skade- og suspensjonsnyheter, og den eneste endringen i Bodø/Glimts kamptropp fra Lillestrøm-kampen er at Ulrik Saltnes rapporteres å være frisk og ha ristet av seg sykdommen som holdt han hjemme da lagkameratene satte kursen mot Lillestrøm forrige helg. Dermed er det Omar Elabdellaoui, Daniel Berntsen, Lucas Kubr, Runar Espejord, Sondre Brunstad Fet, Daniel Bassi, Gaute Vetti og Julian Faye Lund av A-lagsspillere som enten er utilgjengelige grunnet skade eller har blitt veid og funnet for lett for kamptroppen mot Molde.
For Moldes vedkommende, ble det klart fredag at Martin Linnes ikke er med til Bodø. Den offensive vingbacken ble byttet ut etter en knapp time mot Odd onsdag. Atskillig mer positivt er det for moldenserne at Fredrik Gulbrandsen er med i kamptroppen mot Glimt. Spissen, som var i elektrisk form i sesongoppkjøringen og Moldes Europa-vår, har vært utilgjengelig den siste tiden grunnet en lyskeskade. Mats Møller Dæhli og hans partner Sofie Stavang venter sitt første barn, og midtbaneleganten var dermed ikke med på Molde-flyet nordover i går. I stedet har Dæhli ankommet Bodø med privatfly i ettermiddag, og det samme flyet skal stå parat dersom noe skulle uforutsett skulle skje inn mot kampstart i kveld.
Kveldens hoveddommer på Aspmyra stadion er Tore Hansen fra Feda IL. Kim Tomas Haglund (Navestad IF) og Magnus Lundberg (Ringsaker IF) akkompagnerer han langs linjene, mens fjerdedommer Martin Berg (Hunstad FK - Fotball) fullbyrder dommerkvartetten. Rohit Saggi (Drafn, SBK) og Magnus Nicolai Koløy (Bjørndal IF) sitter på VAR-tjeneste for anledningen.
Lagoppstillingene er klare og vi åpner med hjemmelagets utvalgte! Kjetil Knutsen gjør ingen endringer på laget som startet i 0-5-seieren mot Lillestrøm forrige serierunde. Bergenseren stokker kortstokken helt likt, og gir dermed samtlige elleve fornyet tillit. Bodø/Glimts lagoppstilling fra høyre (4-3-3): Haikin - Sjøvold, Moe, Gundersen, Bjørkan - Evjen, Berg, Grønbæk - Zugelj, Mikkelsen, Hauge.
Erling Moe gjør, på sin side, tre endringer på laget som startet i 1-2-tapet for Odd onsdag kveld. Casper Øyvann kommer inn for Eirik Haugan i den bakre treeren, Mathias Fjørtoft Løvik erstatter skadde Martin Linnes på vingbacken, mens Halldor Stenevik får tillit på bekostning av ballkunstneren Magnus Wolff Eikrem. Moldes lagoppstilling fra høyre (3-5-2): Karlstrøm - Øyvann, Hagelskjær, Amundsen - Løvik, Hestad, Møller Dæhli, Breivik, Haugen - Eriksen, Stenevik.
Lagene entrer i skrivende stund kunstgressmatta på Aspmyra stadion! 3-5 varmegrader, sol og klar himmel, samt laber bris fra øst med vindkast på 9-10 m/s er værfasiten før avspark i Bodø. Vi er straks klare for første akt av Bodø/Glimt - Molde!
Kampstart
Mikkelsen triller i gang første akt!
1' Haikin slår langt opp mot Hauge, men Glimts venstrekant feilberegner duellen og Hagelskjær kan dermed trille den rolig inn til Karlstrøm. Molde overtar etter at Glimt har trillet ball i åpningsminuttet.
2' Frispark til Molde
3' Hagelskjær kaster langt inn fra venstre, men Glimt får klarert unna egen målgård.
4' Møller Dæhli sitter nede og Moldes medisinske støtteapparat tilkalles.
5' Frispark til Bodø/Glimt
5' Det signaliseres for bytte til Molde-benken. Dæhli virker å være ferdigspilt.
6' Spillerbytte Molde - Alwande Roaldsøy går på, Alwande Roaldsøy går av
7' Frispark til Bodø/Glimt
7' Mål for Bodø/Glimt, Nino Zugelj scorer!
10' Pangstart for vertene som har fått denne kampen inn i sitt spor!
11' Grønbæk er nære å slippe fri Bjørkan langs venstresiden på en overgangsmulighet for Glimt, men en glimrende takling av Roaldsøy hindrer dansken.
14' Bjørkan slipper inn mot Mikkelsen som leter etter en avslutningsmulighet, men teknikeren får ikke vendt opp og ballen takles til slutt inn til Karlstrøm.
15' Hjørnespark til Bodø/Glimt
16' Sjøvold forsøker å nå Hauge i bakrom, men Øyvann faller tidsnok og får nikket unna foran Glimts venstrekant.
17' Hagelskjær forsøker en stikker fra dypet, men Stenevik henger ikke med på den tanken. Glimt overtar ballen.
18' Grønbæk blir satt opp rettvendt ute på venstrekanten og viser frem finterepertoaret. Dansken tar med seg Bjørkan inne sentralt, men backen får et litt uvørent touch.
19' Berg løsner skudd fra 25 meter - via et Molde-bein og til corner.
19' Hjørnespark til Bodø/Glimt
21' Glimt kontrollerer banespillet akkurat nå. Tar seg god tid i oppbyggingen av angrepene sine nå, vertene.
22' Eriksen avanserer sentralt og forsøker å ta med seg Løvik utvendig, men Bjørkan faller av i tide og får tuppet ballen via Løvik og ut til helgult innkast.
23' Hjørnespark til Molde
24' Innlegg mot Løvik på bakre stolpe fra Molde - Bjørkan nikker unna.
24' Frispark til Molde
26' Sjøvold med et strålende initiativ for å gå av press og vende spillet til backkollega Bjørkan. Har klart seg godt i den høyrebackrollen i Wembangomos fravær så langt denne sesongen, Sjøvold.
27' Frispark til Molde
29' Hagelskjær er tydelig frustrert over pasningsalternativene når Molde forsøker å spille seg ut bakfra. Gir lagkameratene det glatte lag her, midtstopperen.
31' Mikkelsen forsøker å trille opp Hauge ute til venstre, men stikkeren mot den hjemvendte sønn blir for unøyaktig. Det kunne blitt en god mulighet med en litt mer presis avlevering fra Mikkelsen!
32' Evjen jobber utrolig iherdig og aktivt i presset. Har vunnet ballen ved flere anledninger i denne første omgangen, narvikværingen.
33' Evjen er nære å trylle seg gjennom etter å ha blitt spilt opp av Hauge, men Øyvann får avverget.
35' Det vises tydelig at dette er to godt taktisk skolerte lag som møtes. Glimt lykkes godt i sitt oppbyggende spill, men det stokker seg til på siste tredel som følge av strålende Molde-forsvarsspill. Har ligget godt og trygt i rammen innledningsvis, gjestene.
36' Stenevik er nære på å snappe en pasning fra Haikin, men burvokterens avlevering mot Moe sniker seg like forbi.
36' Gult kort til Patrick Berg på Bodø/Glimt
37' Frispark til Molde
39' Frispark til Bodø/Glimt
39' Gult kort til Gaute Helstrup på Bodø/Glimt
41' Mikkelsen sitter nede og får behandling av Glimts medisinske støtteapparat.
43' Mikkelsen må gi seg. Den offensive teknikeren forsvinner rett inn i garderoben og Glimt forbereder Ulrik Saltnes nede på benken.
43' Spillerbytte Bodø/Glimt - Ulrik Saltnes går på, Ulrik Saltnes går av
45' Brede Moe seg etter en lang ball i retning Zugelj, men slurver i avleveringen. Den ender helt inne hos Karlstrøm.
45' Glimt med mye ball i overtidsminuttene - foreløpig uten tellende resultat.
45' Pause
Vi er halvspilt på Aspmyra stadion og lagene går til hvilen med 1-0 i målprotokollen! En jevn, tett og sjansefattig første omgang konkluderes. Bodø/Glimt har hatt mye ball i første akt, lykkes godt i frispillingen bakfra, men det har kladdet litt for de regjerende seriemestrene på siste tredel - mye takket være et godt taktisk skolert og defensivt solid Molde-lag. Molde har forsøkt tidvis å ta være på kontringsmuligheter, men Erling Moe er neppe fornøyd med hva hans gutter har utrettet offensivt i de første 45. Denne kampen balanserer på en knivsegg, og et lite bevegelsesutslag er nok til et det vipper den ene eller den andre veien. Foreløpig har Glimt et ørlite overtak med uttelling i målprotokollen, men det kan endre seg raskt når vi er tilbake med akt to fra Bodø!
45' 2. omgang
45' Eriksen setter i gang akt to for gjestene!
46' Hagelskjær medet langt innkast fra venstre og Molde appellerer for hands! Glimt får imidlertid klarert og Hansen lar spillet gå.
46' Frispark til Bodø/Glimt
47' Evjen er nære å få spilt opp Zugelj inne i Molde-feltet, men gjestene får beinet unna med nød og neppe.
49' Tydelig at Molde har gjort taktiske endringer i pausen! Hestad ligger i tierrollen, mens Eriksen har tatt steget opp på spissplass i Moldes taktiske oppstilling. Minner litt mer om en 3-4-1-2 akkurat nå.
49' Frispark til Molde
50' Molde er nære å spille seg ti len mulighet, men ballen forsvinner mellom beina på Eriksen inne i Glimt-feltet.
51' Gult kort til Eirik Hestad på Molde
51' Frispark til Bodø/Glimt
53' Eriksen forsøker å flikke mot Hestad med panneluggen, men avleveringen blir for upresis og ender opp helt inne hos Haikin.
54' Hjørnespark til Molde
54' Mål for Molde, Kristoffer Haugen scorer!
55' Gult kort til Kristian Eriksen på Molde
55' Frispark til Bodø/Glimt
58'
58' Spillerbytte Bodø/Glimt - Kasper Høgh går på, Kasper Høgh går av
58' Spillerbytte Bodø/Glimt - Sondre Sørli går på, Sondre Sørli går av
61' Hjørnespark til Bodø/Glimt
61' Grønbæk danser seg inn i banen og avslutter fra 13-14 meter - rett i Eriksen.
62' Spillerbytte Molde - Johan Bakke går på, Johan Bakke går av
63' Frispark til Molde
64' Stenevik blir liggende og holde seg til hodet etter en duell. Dommer Hansen stopper spillet får å se til Moldes nummer 18, som kommer seg på beina igjen etter hvert.
65' Høgh til avslutning! Saltnes slipper mot Hauge ute til venstre og Glimts venstrekant ser umiddelbart mot Høgh på bakre stolpe. Innlegget finner den danske kraftspissen, men går litt for langt foran han. Høgh strekker seg så lang han er, men makter kun å styre den utenfor.
67' Grønbæk makter nesten å trylle seg hele veien til Molde-buret fra egen midtbane, men stoppes omsider av Løvik.
67' Hjørnespark til Bodø/Glimt
69' Sjøvold til innlegg fra høyrekanten, men den slås alt for nærme Karlstrøm som dermed kan plukke ned relativt uhindret.
71' Det sprekker opp litt mer nå! Jens Petter Hauge forsøker å sette fart sentralt, men stoppes av en utsøkt sklitakling av Roaldsøy.
73' Hjørnespark til Bodø/Glimt
74' Frispark til Molde
75' Hjørnespark til Bodø/Glimt
77' Frispark til Bodø/Glimt
78' Eriksen henger i en litt tynn tråd akkurat nå. Har allerede et gult kort og vært på etterskudd i et par dueller i denne andre omgangen. Skal nok passe seg litt så han ikke får tildelt gult nummer to, Moldes indreløper.
78' Hjørnespark til Bodø/Glimt
81' Glimt med ballen i laget akkurat nå, men de helgule sliter med å finne en vei gjennom. Et øyeblikksbilde som er representativt for store deler av denne kampen.
82' Hjørnespark til Bodø/Glimt
82' Hjørnespark til Bodø/Glimt
82' Hjørnespark til Bodø/Glimt
84' Sørli serverer inn foran, men Hagelskjær beiner unna.
84' Gult kort til Halldor Stenevik på Molde
84' Spillerbytte Molde - Aaron Samuel går på, Aaron Samuel går av
85' Frispark til Bodø/Glimt
87' Hagelskjær kaster langt inn fra venstre, menden stanges unna av de helgule.
87' Gult kort til Mathias Fjørtoft Løvik på Molde
87' Frispark til Bodø/Glimt
89' Bjørkan legger inn - via Roaldsøy og i klypene til Karlstrøm.
89' Spillerbytte Bodø/Glimt - Odin Bjørtuft går på, Odin Bjørtuft går av
90' Nok et langt innkast fra Hagelskjær, men den stanges unna av Høgh.
90' Molde prøver seg mot Bakke i bakrom, men Moe rydder opp og får vendt hjem mot Haikin.
90' Grønbæk fyrer - via landsmann Høgh og ut til femmeter for Karlstrøm.
90'
90' Hjørnespark til Bodø/Glimt
90' Grønbæk prøver seg! Dansken mottar ballen ute på kanten i kjølvannet av hjørnesparket, drar mot dødlinja og banker til fra spiss vinkel - opp på tribunen bak Molde-buret.
90' Kampen er slutt