Molde
1 - 2
Odd
ons 17. apr 18:00 Aker Stadion
Molde
Trener: Erling Moe
Formasjon: 3-5-2
1 J. Karlstrøm
1 Jacob Karlstrøm
19 E. Haugan
19 Eirik Haugan
25 A. Hagelskjær
25 Anders Hagelskjær
26 I. Amundsen
26 Isak Amundsen
21 M. Linnes
21 Martin Linnes
5 E. Hestad
5 Eirik Hestad
17 M. Møller Dæhli
17 Mats Møller Dæhli
16 E. Breivik
16 Emil Breivik
28 K. Haugen
28 Kristoffer Haugen
20 K. Eriksen
20 Kristian Eriksen
7 M. Eikrem
7 Magnus Wolff Eikrem
Innbyttere: Albert Posiadala, Valdemar Lund Jensen, Mathias Fjørtoft Løvik, Casper Øyvann, Johan Bakke, Sondre Granaas, Alwande Roaldsøy, Halldor Stenevik, Aaron Samuel
Odd
Trener: Kenneth Dokken
Formasjon: 4-3-3
1 A. Hansen
1 André Hansen
2 E. Ruud
2 Espen Ruud
17 S. Owusu
17 Salomon Owusu
5 T. Miettinen
5 Tony Miettinen
3 J. Baccay
3 Josef Baccay
7 F. Jørgensen
7 Filip Rønningen Jørgensen
8 E. Hussain
8 Etzaz Hussain
6 T. Svendsen
6 Tobias Svendsen
29 B. Bang-Kittilsen
29 Bork Bang-Kittilsen
10 M. Ingebrigtsen
10 Mikael Norø Ingebrigtsen
24 B. Njie
24 Bilal Njie
Innbyttere: Peder Klausen, Mihajlo Ivancevic, Jesper Skau, Samuel Skjeldal, Syver Aas, Thomas Rekdal, Casper Glenna, Ole Erik Midtskogen, Faniel Tewelde
Denne onsdagskvelden i april byr på noe så herlig som to kamper fra Eliteserien! Velkommen til dekningen av oppgjøret mellom Molde og Odd!
Historikken viser at kveldens to motstandere har møttes i 32 obligatoriske oppgjør. Kveldens hjemmelag har vunnet 15 av oppgjørene, mens bortelaget har vunnet 7. Det betyr at 10 kamper har endt uavgjort. I snitt ender det 1,8 - 1,0 når disse to lagene møtes. Det betyr at vi kan håpe på et relativt målrikt oppgjør! På Aker stadion har Molde imidlertid vunnet hele 16 av 22 oppgjør mot dagens motstander, mens Odd bare står med 2 seire på de samme 22 kampene.
Sist gang Odd vant i Molde var tilbake i 2018. Siden det har de spilt en uavgjort-kamp i Romsdalen, mens de fem siste oppgjørene har endt med tap og i snitt mer enn tre baklengsmål... Historikken gjenspeiler seg også hos bookmakerne. Man får rundt 1,30 ganger innsatsen tilbake ved hjemmeseier, mens en borteseier gir rundt 9 ganger innsatsen i retur. For uavgjort ligger bookmakerne på rundt 5-6 i odds.
Etter å ha avsluttet et ganske trøblete 2023 på glimrende vis med fem seire og én avgjort på de seks siste og kronet det hele med cupgull, har Erling Moe og Molde startet 2024 like overbevisende. I vinter imponerte de med sterke prestasjoner i europacup, blant annet avansement mot polske Legia Warszawa og hjemmeseier mot Club Brugge, men i returen mot belgierene ble det exit fra Conference League. Etter tre seriekamper i Eliteserien står kveldens hjemmelag med bunnsolide 7-0 i målforskjell og ni av ni mulige poeng. De har også tatt seg videre mot Eide med 5-0 i cupen. Kvelden får gi oss svar på om Odd greier å avdekke svakheter hos Erling Moe sine menn som foreløpig har vært ukjente.
Odd hadde på sin side en svært trøblete oppkjøring etter å ha mistet Pål Arne Johansen til svenske Häcken og hentet inn tidligere Odd-spiller Kenneth Dokken som ny hovedtrener. I første seriekamp gikk de på et forsmedelig 1-2-overtidstap hjemme mot Haugesund, men i andre serierunde vant de 1-0 borte mot Sarpsborg. I NM for ei uke siden ble det avansement mot Åskollen fra nivå fire, før Odd var på vei mot et nytt 1-2-tap på hjemmebane mot Sandefjord i helga. Det var helt inntil Syver Aas dukket opp syv minutter på overtid. 2004-modellen berget ett poeng med sin 2-2-scoring. Det gjør at Kenneth Dokken sine menn står med én seier, én uavgjort og ett tap etter tre runder. En helt ok serieåpning for telemarkingene.
Til kveldens kamp må Kenneth Dokken greie seg uten fem sentrale spillere som alle er ventet å være ute i minst to måneder til. Skadelista består av Steffen Hagen, Sondre Solholm Johansen, Leon Hien, Zakaria Mugeese og Torgeir Børven.
Erling Moe må greie seg uten Martin Bjørnbak, Oliver Petersen og langtidsskadde Veton Berisha. Fredrik Gulbrandsen nærmer seg spill, men rekker ikke kveldens oppgjør mot Odd. Markus Kaasa mister også oppgjøret mot sin gamleklubb, mens Gustav Nyheim dessverre er ute etter å ha skadet seg på tampen av oppgjøret mot Kristiansund i helga. Mer gledelig er det at Kristoffer Haugen er tilbake fra skade. Venstrebacken satt hele kampen på benken mot Kristiansund i helga, men er inne fra start i kveld. Valdemar Lund er også tilbake fra å ha vært ute med skade gjennom hele oppkjøringen. Den lovende nysigneringen fra FCK starter kampen som innbytter.
Fra forrige kamp gjør Erling Moe to endringer på laget. Eirik Haugan kommer inn for Casper Øyvann i stoppertrioen, mens nevnte Kristoffer Haugen kommer inn for Halldor Stenevik. Det betyr at Molde fortsetter med Kristian Eriksen og Magnus Wolff Eikrem som spisspar.
Kenneth Dokken gjør to forandringer fra helgas 2-2-kamp mot Sandefjord. Bilal Njie hadde et fint innhopp og leverte målgivende til utlikningen på overtid. Venstrekanten kommer inn for unge, lovende Faniel Tewelde. Sentralt på midten kommer Etzaz Hussain inn, noe som gjør at Solomon Owusu flyttes ned som midtstopper og overtar rollen til Mihajlo Ivancevic. Serberen starter kveldens kamp som innbytter.
Kampstart
Wolff Eikrem sparker i gang oppgjøret på Aker Stadion!
Molde med ball i laget innledningsvis. Odd setter presslinja på høyde med midtbanestreken.
2' Molde forsøker å spille seg gjennom ute til høyre og Eriksen kommer til innlegg, men Odd-forsvaret får rensket unna i første omgang. Ballen ender opp hos Molde-stopperne, og vertene opprettholder sitt spillemessige trykk innledningsvis.
3' Frispark til Molde
3' Ingebrigtsen vinner ballen inne på egen halvdel, og tillater sitt eget lag å slå kontra. Angriperen blir liggende etter duellen med Dæhli, mens resten av kontrer.
4' Situasjonen kulminerer i et Odd-innkast ute til venstre.
4' Odd med ball mot etablert Molde-forsvar nå. Første gang i kampen.
6' Det kan se ut som vi får en fin duell mellom tidligere Molde-spiller Etzaz Hussain og Mats Møller Dæhli på midtbanen. Dominante med ball for hvert sitt lag.
8' Null trafikk innenfor boksene de første åtte minuttene, men begge lag viser at de har både ambisjoner og kvalitet med ballen i laget, men at de også er komfortable med å presse i lavt press. Det siste halvannet minuttet er det Odd som har rullet ballen seg i mellom.
9'
10' Frispark favør Dæhli inne i egen boks, når han går i bakken etter en duell med Ingebrigtsen. Synd for bortelaget, for der spilte de seg til en fin situasjon inne i Molde-boksen.
11' Frispark til Molde
13' Frispark til Odd
13' Hussain rives ned av Eriksen rundt 30 meter fra målet til gjestene. Klart frispark til Odd-spilleren.
13' Frispark til Molde
13' Ruud feller Haugen. Ytterligere en fin duell i kampen!
14' Frispark til Odd
16' Molde med ball i bakre firer nå. Vært gjennom noen minutter med mange avbrudd ved innkast og frispark, men det er vertene som har tatt tak i banespillet igjen.
18' Et innlegg fra Linnes passerer Eriksen inne i Odd-boksen, men Molde gjenvinner og opprettholder trykket.
18' Frispark til Molde
18' Svendsen gjør en god jobb som førsteforsvarer, men etter litt betenkningstid mener dommer Higraff ballgjenvinningen fra Amundsen er av det uregelmessige slaget. Frispark Molde.
21' Odd svært kompakte i sitt lave press. Ingebrigtsen ligger rundt 20 meter inne på egen halvdel når han setter inn presset nå. Molde ruller i sin bakre trio, men sliter med å finne et gjennombrudd.
21' En lengre pasning fra Hagelskjær passerer samtlige Molde-spillere og ender med et utspill fra Hansen.
21' Hjørnespark til Molde
21' Ruud sitt tilbakespill til Hansen er for dårlig og går over egen dødlinje. Corner til hjemmelaget. Kampens første.
22'
23' Hussain ligger nede og holder seg til kneet i kjølvannet av hjørnesparket... Lagene samler seg ved innbytterbenkene for å fylle på med væske. La oss for all del håpe at midtbaneeleganten kommer seg på beina igjen.
24' Spillet er i gang igjen. Hussain ser heldigvis ut til å kunne fortsette. Han skal i alle fall gi det et forsøk.
25' Breivik avventer overlappen fra Haugen og slipper til sin vingback. Han slår ballen langs bakken ut mot 16-meteren, men våkne Odd-spillere er først på ballen inne i egen boks.
27' Wolff Eikrem mer møtende akkurat nå. Nede i mellomrommet foran midtbanen til Odd og søker ballkontakt.
28' Odd forsøker å angripe Molde når de spiller av deres høye press, men ender opp med å spille litt mye sidelengs når de møter den bakre femmeren til hjemmelaget på rundt 20 meters hold. Angrepet stopper rett og slett opp, og vertene overtar.
29' Molde farlig frempå! For andre gang i kampen tar de Odd ute av balanse, og de er nære ved å skape trøbbel for bortelaget når Linnes settes opp ute til høyre. Innlegget hans går bak førstebevegelsen til Eriksen, men når Hestad i bevegelse nummer to. Han greier aldri å få kontroll på ballen inne i Odd-boksen, og gjestene fra Skien greier å avverge faren.
31' Frispark til Molde
31' Unødvendig av Ingebrigtsen, som tråkker Wolff Eikrem på hælen og lager frispark rundt 20 meter inne på halvdelen til Odd.
32' Mål for Molde, Kristian Eriksen scorer!
33' Frispark til Odd
33' Svendsen felles av Dæhli nede ved hjørneflagget og skaffer gjestene frispark.
34' Mål for Odd, Bork Bang-Kittilsen scorer!
36' Frispark til Molde
36' Dæhli skaffer frispark i duellen med Svendsen. Ute på bredden med 16-meterlinja, rundt 30 meter fra dødlinja.
37' Frispark til Molde
37' Jørgensen felles Dæhli og lager et nytt frispark, denne gangen fra den venstre sidekorridoren.
37' Hjørnespark til Molde
39' Frispark til Odd
39' Eriksen feller Ruud og lager frispark ute ved teknisk sone.
40' Dæhli gjør en glimrende jobb når han gjenvinner fra Hussain, like etter et Molde-balltap inne i Odd sin boks.
43' Molde med ball de siste minuttene, men Odd forsvarer seg disiplinert og godt.
43' Hagelskjær skal kaste langt nå. Molde har flyttet frem folk.
44' Amundsen kommer til skudd, men den går rett i blokka.
44' Situasjonen ender med et innkast til Odd, dypt inne på egen halvdel.
44' Owusu settes under press av Breivik og sender ballen ut til innkast nede ved eget hjørneflagg.
45' Foreløpig ingen informasjon om hvor mye tid som er lagt til i denne føsteomgangen.
45' Miettinen gjør en strålende jobb når han stopper Eriksen på full fart fremover.
45' Pause
Ved halv tid har lagene scoret hvert sitt mål på Aker stadion! Odd har levert en imponerende bortekamp på Aker stadion, og har fremstått disiplinerte og hardtarbeidende, men også vist at de har kvalitet til å ta vare på ball. Molde styrte imidlertid det meste av banespillet og skapte to fine målsjanser i løpet av den første halvdelen av første omgang. Etter 33 minutter satt kampens første mål, da Kristian Eriksen ventet i enden av et innlegg fra Martin Linnes. Gjestene responderte imidlertid umiddelbart, og satte inn 1-1 ved 19 år gamle Bork Bang-Kittelsen etter en dødball. Flere mål fikk vi ikke før pause. Andre omgang vil vise om Odd kan greie å ta et sterkt bortepoeng, eller om Molde vil greie å opprettholde seiersrekken før de møter Bodø/Glimt til helga.
45' 2. omgang
45' Spillerbytte Odd - Casper Glenna går på, Casper Glenna går av
45' Spillerbytte Molde - Mathias Fjørtoft Løvik går på, Mathias Fjørtoft Løvik går av
45' Frispark til Molde
46' Ei lang pasning fra Hagelskjær har adresse Løvik, men pasningen fra dansken blir litt for kraftfull og ender opp med å gli ut over dødlinja.
47' Frisk start fra Løvik! Spilles opp av Breivik etter en fin jobb ute til høyre av Linnes, men venstrebacken blir hindret fra å fortsette sin ferd inn i Odd-boksen på rundt 20 meters hold.
50' God defensiv jobb av Baccay når han nekter Linnes å komme først på ei pasning fra Wolff Eikrem.
51' Higraff gir Hansen en irettesettelse fordi han bruker for lang tid i forbindelse med et utspill.
51' Frispark til Odd
53' Hestad, Eriksen og Wolff Eikrem samspiller fint inne i mellomrommet foran Odd-forsvaret, men greier ikke komme seg forbi gjestene sitt siste ledd.
53'
56' Hjørnespark til Molde
56'
57' Frispark til Molde
57' Gult kort til Tobias Svendsen på Odd
59' Spillerbytte Molde - Aaron Samuel går på, Aaron Samuel går av
59' Spillerbytte Molde - Alwande Roaldsøy går på, Alwande Roaldsøy går av
59' Spillerbytte Molde - Halldor Stenevik går på, Halldor Stenevik går av
60' Breivik går på skudd fra 25 meter, men sender ballen opp på tribunen.
60' Temmelig oppsiktsvekkende at Erling Moe tar ut trioen Martin Linnes, Mats Møller Dæhli og Magnus Wolff Eikrem før timen er spilt... Har nok Bodø/Glimt-kampen lengre fremme i hodet enn han har gitt uttrykk for utad.
64' Roaldsøy forsøker å nå Stenevik ute til høyre, men pasningen fra den tidligere Atalanta-spilleren blir for upresis og går ut til utspill fra Hansen.
65' Flott Molde-angrep! Breivik spiller Eriksen, som trer gjennom Samuel. Spissen forsøker å finne Hestad inne i boksen, men en mesterlig blokkeringsjobb av Owusu sender ballen ut til corner.
65' Hjørnespark til Molde
66' Langt innkast fra Hagelskjær på vei.
66' Vekk fra Miettinen i første omgang.
66' Frispark til Odd
67' Nå er det Odd som triller ball mot et lavtpressende Molde-lag. Det kan se litt ut til at gjestene har fått forsterket tro på et resultat etter at vertene tok ut Linnes, Dæhli og Eikrem.
68' Frispark til Odd
68' Spillerbytte Odd - Faniel Tewelde går på, Faniel Tewelde går av
68' Frispark til Odd
69' Mål for Odd, Faniel Tewelde scorer!
71' Et innlegg fra høyre inne i Odd-boksen plukkes kontrollert ned av Hansen.
72' Frispark til Molde
72' Frispark til Molde
72' Sterk jobb av Samuel etter nydelige Molde-kombinasjoner inne sentralt i banen. Nigerianeren felles av Owusu på rundt 20 meters hold, og Molde får frispark i glimrende skuddposisjon.
74' Spillerbytte Molde - Johan Bakke går på, Johan Bakke går av
75' Frispark til Odd
77' Eriksen får seg en smell i ansiktet og blir liggende. Får frispark fordi Tewelde treffer sin motspiller i ansiktet med hånda.
77' Frispark til Molde
78' Nytt, effektivt Molde-angrep! Breivik vender spill mot Løvik på nydelig vis, før innlegget fra venstrebacken klareres ut til corner av Owusu. Ingen medspillere som rekker frem på den, til Løvik sin store fortvilelse!
78' Hjørnespark til Molde
81' Eriksen spiller gjennom Roaldsøy inne sentralt, og midtbanespilleren tar med seg ballen inn i Odd sin 16-meter. Der smeller han et innlegg inn i boksen, men nok en gang er Hansen sikker i klypene.
82' Spillerbytte Odd - Mihajlo Ivancevic går på, Mihajlo Ivancevic går av
82' Spillerbytte Odd - Ole Erik Midtskogen går på, Ole Erik Midtskogen går av
83' Frispark til Molde
83' Dårlig lest av dommer Higraff, når han dømmer frispark mot Jørgensen. Midtbanespilleren har god grunn til å være misfornøyd, fordi han får en dytt i ryggen av Breivik og flyr inn i sin motspiller. Burde vært frispark til Odd. I stedet kan Molde slå fra fin innleggsposisjon ute til venstre i banen.
85' Frispark til Odd
85' Tewelde gjør en god jobb når han dribler seg inn i banen og felles av duoen Bakke/Breivik.
86' Frispark til Molde
86' Roaldsøy får frispark i duell med Ivancevic, dypt inne på egen halvdel.
87' God jobb av Midtskogen, som holder på ballen feilvendt og slipper i støtte til Baccay, som kan spille fri Jørgensen i neste rom. Odd har foreløpig gjort en veldig god jobb med å holde på sin ledelse.
88' Hansen ute og plukker et innlegg fra Stenevik.
89' Frispark til Molde
89' Tas for en hands på Svendsen, når han forsøker å blokkere et innlegg fra Bakke.
89' Spillerbytte Odd - Jesper Skau går på, Jesper Skau går av
90' Deilig blokkering av Miettinen! Nede og stopper skuddet fra Eriksen. Mesterlig forsvarsspill av stopperduoen til Odd!
90' Baccay takler ballen ut til et innkast.
90' Molde greier å skape et ordentlig trykk rundt Odd-boksen, men gjestene gjør en glimrende jobb med å forsvare seg så langt.
90' Nå kommer det et nytt langt innkast fra Hagelskjær.
90' Kjempesjanse for Molde! Eriksen vinner den første duellen og sender ballen videre, før Bakke flikker ballen videre mot mål, men avslutningen fra innbytteren går utenfor den lengste stolpen.
90' Skau klarerer inne i egen boks og jubler triumferende. Ett minutt igjen for hardtkjempende Odd-spillere.
90' Løvik vinner en hodeduell ute på 15 meter, men stanger ballen utenfor den nærmeste stolpen til Hansen.
90' Owusu måker ballen unna.
90' Kampen er slutt
Et aldri så lite fotballsjokk på Aker stadion denne onsdagskvelden! Kenneth Dokken og Odd har hatt en trå start på hjemmebane denne sesongen, men de følger opp en sterk 1-0-seier borte mot Sarpsborg med 2-1 borte mot ubeseirede Molde. Full pott på bortebane, og det mot et Molde-lag som ikke hadde sluppet inn mål før kveldens kamp. Kristian Eriksen sendte vertene i ledelsen etter en drøy halvtime, men Odd svarte ved Bork Bang-Kittelsen bare to minutter senere. 19-åringen uttalte i pausen at de gikk for tre poeng, og da Erling Moe tok ut trioen Magnus Wolff Eikrem, Martin Linnes og Mats Møller Dæhli etter en knapp time, virket det som bortelaget fikk forsterket sin tro på å kunne overraske. Kenneth Dokken svarte med å sette inn Faniel Tewelde etter 69 minutter, og bare ett minutt senere ble han servert en gavepakke av Jakob Karlstrøm. 17-åringen satte inn det som skulle vise seg å bli matchvinnermålet, for et Odd-lag som fremstod svært solide, disiplinerte og samlet gjennom 90 minutter. Johan Sjøbakk Lund takker for følget, og ønsker samtlige seere en fortsatt fin onsdagskveld.
Gult kort til Kristian Eriksen på Molde