37 Oskar Sivertsen
Innbyttere: Serigne Mor Mbaye, Isak Aalberg, Christoffer Aasbak, Dan Peter Ulvestad, Wilfred George, Brynjólfur Willumsson, Haakon Haugen, Hilmir Rafn Mikaelsson, Franklin Nyenetue
Hei, og velkommen til livedekning av Eliteserie-oppgjøret mellom Molde og Kristiansund! Mitt navn er Daniel Netland, og jeg skal ta dere gjennom dagens kamp fra Aker stadion.
Det er duket for et herlig lokaloppgjør i Møre og Romsdal denne søndagen, når Molde tar imot Kristiansund. Og de to lagene har begge fått en god start på sesongen etter to serierunder.
Molde åpnet sesongen med å slå Strømsgodset hele 4-0 på hjemmebane, før HamKam ble beseiret 1-0 på fremmed (kunst)gress forrige helg. I cupen på onsdag vant de 5-0 mot 4. divisjonslaget Eide/Omegn.
Nyopprykkede Kristiansund slo på side Brattvåg (2. divisjon) ut av NM, og i serien har det blitt fire av seks mulige poeng. Først ble det en sterk seier mot Lillestrøm på Åråsen, før de delte poengene på hjemmebane mot nok et nyopprykket lag, KFUM Oslo.
Molde gjør ett bytte mot Kristiansunds to fra forrige helg. Halldor Stenevik kommer inn for vertene, mens Pape Habib Gueye og Jesper Strand Eriksen starter for Kristiansund.
Kampstart
Der sparker Molde i gang kampen på Aker stadion!
2'
2' Hjørnespark til Molde
5' Sivertsen mottar ballen ute til venstre og får lagt inn. Det stuper inn en Kristiansund-spiller i boks, men vedkommende får ikke hodet på den. Vært skumle her innledningsvis, gjestene.
7' Frispark til Kristiansund
7' Frispark til Molde
10' Kristiansund har startet godt og best her. Elleve minutter spilt i Molde.
11' Frispark til Kristiansund
13' Hjørnespark til Molde
14' Frispark til Molde
15' Frispark til Molde
18' Molde har litt ball inne på Kristiansunds halvdel nå, men fortsatt ingen skudd eller sjanser for hjemmelaget.
18' Kristiansund får en kjempemulighet på en kontring, men det ebber ut i lite. Det er Alte som på førstetouchet spiller frem til Gueye, som dermed kan kjøre mot mål én-mot-én med en Molde-forsvarer. Det er imidlertid midtbanespiller Eriksen som rydder opp når han gjør et fantastisk returløp og blokkerer det som etter hvert blir et skudd inne i 16-meteren.
21' Linnes tar et kjempetouch inn i banen inne i 16-meteren etter en crosser. Han legger den deretter ut til Møller Dæhli, men sistnevnte skyter bare rett på keeper.
21' Frispark til Kristiansund
22' Gult kort til Max Williamsen på Kristiansund
23' Frispark til Molde
26' Mål for Molde, Eirik Hestad scorer!
28' Frispark til Molde
29' Hjørnespark til Molde
30' Frispark til Kristiansund
31' Frispark til Kristiansund
32' Frispark til Kristiansund
35' Kristiansund virker litt rådville med ball for øyeblikket, og det er lite og ingenting som skjer. Molde har festet et lite grep om denne kampen, men heller ikke de har imponert noe særlig så langt.
39' Rett på keeper fra Linnes. Det crosses fra venstre til høyre over til Stenevik, som finner Eikrem rett innenfor 16-meteren. Han spiller videre ut høyre til høyrebacken, som imidlertid ikke klarer å sette Lansing på skikkelig prøve.
39' Hjørnespark til Molde
40' Hjørnespark til Molde
40' Frispark til Kristiansund
42' Sjåtil fosser forbi sin mann og legger inn for Kristiansund, men Molde vinner i egen boks.
43' I blokka og noen sekunder senere utenfor fra hjemmelaget, som har giret opp her før pause.
45' Pause
Molde leder 1-0 idet lagene går i garderoben til pause på Aker stadion. Kristiansund startet godt og burde tatt ledelsen, men da de ikke utnyttet en gedigen sjanse på fem meter eller tok kontringene sine, var det Eirik Hestad som kunne sende Molde i ledelsen etter et fint angrep i det 27. minutt. Hjemmelaget imponerte imidlertid få i 1. omgang, men giret mer opp de siste seks-sju minuttene inn mot hvilen - uten å score flere ganger. Vi er snart tilbake med de siste 45 minuttene.
45' 2. omgang
45' 2. omgang er i gang.
47' Moldes Eriksen med dagens dårligste avlevering når han skal slå inn i boks, men det ser mer ut som en crosser. Hvor ingen Kristiansund-spillere er.
48' Frispark til Molde
48' Hjørnespark til Molde
49' Rakneberg skyter fra kanten av 16-meteren, men bare i en hjemmelagsspiller.
51' Sivertsen får lagt inn i Molde-boksen, men ingen Kristiansund-spillere snuser på den.
52' Molde med et herlig angrep. Til slutt får Stenevik ballen til venstre i boksen. Han prøver å plassere den langs bakken i det lengste hjørnet, men avslutter noen meter utenfor - til hans frustrasjon.
54' Frispark til Kristiansund
55' Mål for Molde, Kristian Eriksen scorer!
57' Frispark til Kristiansund
59' Eikrem med en helt utrolig krempasning inn bak Kristiansund-forsvaret og til Linnes, men høyrebacken treffer ikke når han prøver å spille inn på tvers foran mål. Messi-nivå på den fra Molde-kapteinen!
59' Gult kort til Habib Gueye på Kristiansund
60' Frispark til Molde
63' Gueye legger igjen til Sjåtil, men høyrebacken lemper bare ballen i fanget på Molde-keeper Karlstrøm.
65' Kristiansund forbereder to bytter her. Må gjøre noe om de skal komme tilbake i kampen. Akkurat nå ser det vanskelig ut.
66' Inn fra bortelagets venstreside, men det blir en vanskelig heading, og ballen går utenfor.
67'
67' Hjørnespark til Molde
68' Spillerbytte Kristiansund - Franklin Nyenetue går på, Franklin Nyenetue går av
68' Spillerbytte Kristiansund - Hilmir Rafn Mikaelsson går på, Hilmir Rafn Mikaelsson går av
68' Frispark til Kristiansund
70' Spillerbytte Molde - Gustav Nyheim går på, Gustav Nyheim går av
70' Spillerbytte Molde - Johan Bakke går på, Johan Bakke går av
70' Spillerbytte Molde - Mathias Fjørtoft Løvik går på, Mathias Fjørtoft Løvik går av
72' Innbytter Nyentue spilles frem ute til venstre, men han får en litt vanskelig jobb med å få den med seg, og han klarer ikke å unngå Molde-dødball.
73' Spillerbytte Kristiansund - Brynjólfur Willumsson går på, Brynjólfur Willumsson går av
73' Hjørnespark til Kristiansund
74' Frispark til Molde
77' Inn fra Nyenetue. Hagelskjær takler den til corner.
77' Hjørnespark til Kristiansund
78' Frispark til Molde
79' Hjørnespark til Molde
80' Hjørnespark til Molde
82' Nyentue med et håpløst innleggsforsøk når han hamrer den bak mål nesten fra dødlinja.
85' VAR
88' Løvvik skyter for Molde, men Lansing slår den ut.
90' Innlegg bak mål fra Kristiansund, som ikke har vært i nærheten her i 2. omgang. Men så møter de også veldig god motstand i Molde, selvfølgelig.
90' Gult kort til Brynjólfur Willumsson på Kristiansund
90' Frispark til Kristiansund
90' Frispark til Molde
90' Nyheim ligger nede for Molde etter en duell, og han vrir seg i smerte her. Roaldsøy sto egentlig klar til å komme inn for Hestad, men nå er det kanskje innbytteren som må ut.
90' Spillerbytte Molde - Alwande Roaldsøy går på, Alwande Roaldsøy går av
90' Kampen er slutt
Molde stikker fortjent av med alle poengene i lokaloppgjøret mot Kristiansund på Aker stadion. Det var relativt jevnt i 1. omgang, hvor Molde ledet 1-0 til pause etter scoring av Eirik Hestad, men de siste 45 minuttene var det stor forskjell på lagene - som man kunne forvente seg. Det gikk ikke mer enn elleve minutter i 2. omgang før Kristian Eriksen satte inn 2-0 til moldenserne, og vertene var klart nærmere 3-0 enn det Kristiansund noen gang var redusering. På tampen fikk også Molde et mål korrekt annullert av VAR, men 2-0 sørger uansett for at Erling Moes perfekte seriestart med Molde fortsetter. Daniel Netland takker for følget!