Molde
4 - 0
Strømsgodset
man 1. apr 17:00 Aker Stadion
Mangler lagnavn
Trener: Erling Moe
Formasjon: 3-5-2
1 J. Karlstrøm
1 Jacob Karlstrøm
3 C. Øyvann
3 Casper Øyvann
25 A. Hagelskjær
25 Anders Hagelskjær
26 I. Amundsen
26 Isak Amundsen
21 M. Linnes
21 Martin Linnes
20 K. Eriksen
20 Kristian Eriksen
17 M. Møller Dæhli
17 Mats Møller Dæhli
15 M. Kaasa
15 Markus André Kaasa
31 M. Løvik
31 Mathias Fjørtoft Løvik
5 E. Hestad
5 Eirik Hestad
8 F. Gulbrandsen
8 Fredrik Gulbrandsen
Innbyttere: Oliver Petersen, Eirik Haugan, Johan Bakke, Emil Breivik, Magnus Wolff Eikrem, Gustav Nyheim, Alwande Roaldsøy, Halldor Stenevik, Aaron Samuel
Mangler lagnavn
Trener: Jørgen Isnes
Formasjon: 3-4-3
1 P. Bråtveit
1 Per Kristian Bråtveit
25 J. Taaje
25 Jesper Taaje
71 G. Valsvik
71 Gustav Valsvik
27 F. Dahl
27 Fredrik Kristensen Dahl
16 D. Gaye
16 Dadi Dodou Gaye
10 H. Stengel
10 Herman Stengel
8 K. Krasniqi
8 Kreshnik Krasniqi
17 L. Tomasson
17 Logi Tomasson
21 M. Farji
21 Marko Farji
23 E. Andersen
23 Eirik Ulland Andersen
9 E. Melkersen
9 Elias Hoff Melkersen
Innbyttere: Frank Stople, Sondre Fosnæss Hanssen, Sivert Westerlund, Emmanuel Danso, Samuel Silalahi, Jonas Therkelsen, Marcus Johnson Mehnert
Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Molde og Strømsgodset i første serierunde av Eliteserien.
Molde tar fatt på 2024-sesongen som regjerende cupmestere, en tittel som kom i kjølvannet av en skuffende femteplass i Eliteserien. Mens man i 2022 tok seriegull 18 poeng foran Bodø/Glimt, endte man i fjor 19 poeng bak de serievinnende bodøværingene, og det var også 10 poeng opp til sølvplasserte Brann. Molde tok seg i høst videre fra gruppespillet i Europa League, en tredjeplass som førte til dobbeltoppgjør mot henholdsvis Legia Warszawa (6-2 sammenlagt) og Club Brügge (2-4 sammenlagt) i Conference League i vinter.
En sterk avslutning førte Strømsgodset opp på syvendeplass før sesongslutt, og etter en poengfattig sensommer og tidlig høst vant man hele fem av de siste seks. Strømsgodsets 35 innslupne mål var et antall kun Brann og Tromsø matchet, en statistikk godt hjulpet av hele åtte kamper der man holdt nullen. Drammenserne virker med andre ord å ha fått orden på det defensive, og man tar fatt på sin 18. strake sesong på øverste nivå i kjølvannet av klubbens beste tabellplassering siden 2017.
Molde møter i kveld en motstander man har en strålende statistikk mot de siste snaut 10 årene, og av de siste 20 møtene har moldenserne vunnet hele 15. På eget kunstgress har Molde åtte strake triumfer mot drammenserne, som har vunnet kun én av 19 bortekamper mot Molde siden tusenårsskiftet. Molde har også holdt nullen i syv av de siste 10 hjemmemøtene med kveldens motstander.
Kveldens hoveddommer er Espen Eskås fra Bækkelagets SK. Jan Erik Engan og Isaak Bashevkin er assistentdommere, mens Bendik Haarberg er fjerdedommer. Svein Oddvar Moen og Ivar Askeland er VAR-dommere.
Molde i en nokså ventet ellever fra start i seriepremieren, med blant andre Mats Møller Dæhli tilbake i norsk fotball etter snaut 10 år i utlandet. Fredrik Guldbrandsen scoret totalt fem mål mot Legia Warszawa og Club Brügge i Conference League i vinter og tar plass på topp for moldenserne.
Også Strømsgodset uten overraskelser i kveld, og i et forsvar som i 2023 var blant Eliteseriens tetteste, har Gustav Valsvik og Fredrik Kristensen Dahl fått selskap av nyankomne Jesper Taaje.
Ikke veldig vårlig idet nettopp vårens vakreste eventyr starter også i Molde, men med rundt fem grader og oppholdsvær er det likevel brukbare forhold for fotball i rosenes by.
Molde og Strømsgodset entrer nå banen i Molde. Drammenserne har slitt stort i rosenes by i nyere tid, og den som lever får se om man i kveld får gjort noe med det som nå er åtte strake tap på denne banen. Avspark er få strakser unna.
Kampstart
Molde innleder oppgjøret.
Taaje med en grusom pasning i egen sone etter få sekunder her i Eliteserie-debuten for Godset. Slipper med skrekken idet Bråtveit kan overta.
2' Vertene med en del balltrilling innledningsvis her, et kampbilde vi nok får se mye av i kveld. Gjestene dypt med en femmer nå.
4' Møller Dæhli gjenvinner skliende og slår i lengderetningen, men gjestene er fort i balanse. Fin detalj av vertenes nummer 17 der.
6' Vertene vender spillet, men Linnes til høyre i boksen treffer ikke rent. 5-meter til Bråtveit. Møller Dæhli god i forkant der.
8' Gjestene tidvis baktunge i innledningen, men Farji er på farten til høyre i banen. Ender med innkast til vertene.
8' Hjørnespark til Strømsgodset
11' Hestad med kveldens første skudd på mål, men fra vel 16 meter går forsøket rett på Bråtveit. Enkelt for sisteskansen. Relativt sjansefattige første rundt 10 her.
13' En del frem og tilbake i Godset-boksen etter et innlegg fra venstre. Gjestene får til slutt klarert unna. Godset stadig baktunge i Molde.
16' Nok en gang et innlegg fra venstre som skaper smått kaotiske tilstander bak hos gjestene. Til slutt Linnes med et skudd som blir blokkert før det rekker å bli veldig farlig. Nesten en stor mulighet for vertene der.
18' Virker å nærme seg et ledermål, Molde, som har omtrent all ballbesittelse her nå. Gjestene med svært lite spill på Moldes halvdel så langt.
19' Et godt innlegg mot Melkersen treffer nesten spissen, men han er noen hundredeler for sent ute. Nesten en mulighet for gjestene der.
21' Helt klart Molde som har vært nærmest nettsus, men man har ikke kommet til mange målsjanser når man ser hvor mye ballbesittelse man har hatt. Mest bearbeiding på Godsets halvdel for Moldes del.
23' Mål for Molde, Eirik Hestad scorer!
26' Molde med nytt angrep etter scoringen, men Godset får overtatt. Etter hvert tar Gulbrandsen telling, og vi får et stopp i spillet. Går mot et tidlig bytte her.
29' Spillerbytte Molde - Johan Bakke går på, Johan Bakke går av
31' Hjørnespark til Strømsgodset
31' Et nytt innlegg i kjølvannet av corneren. Noe bak i boksen stanger Valsvik rett på Karlstrøm. Enkelt for sisteskansen, men det nærmeste gjestene har vært.
32' Frispark til Molde
33' Møller Dæhli får skutt fra noe til høyre i boksen. men fra snaut 16 meter går ballen over. Nokså ufarlig forsøk fra midtbanespilleren.
34'
35' Hjørnespark til Molde
36' Nye farlige innlegg, først fra høyre og så fra venstre. Løvik sentral i situasjonen. Molde marginer unna flere store muligheter her.
38' Kaasa og så Eriksen på ferde for Molde, men Godset får stoppet sistnevnte i boksen. Gang på gang marginer unna muligheter nå.
38' Frispark til Molde
41' Lakker og lir mot pause, og naturligvis en fortjent hjemmeledelse i Molde. Ser man på store målsjanser, er det imidlertid jevnt etter vel 40.
42'
43' Frispark til Molde
45' Frispark til Molde
45' Pause
Vi er halvveis i programmet i Molde, hvor det står 1-0 mellom Molde og Strømsgodset. Oppskriftsmessig hjemmeledelse i rosenes by. Vertene tok tak i dette umiddelbart, men i fraværet av store målsjanser satte Eirik Hestad det som egentlig var den første vel halvveis i omgangen. Strømsgodset har hatt lite ballbesittelse så langt, men både Eirik Ulland Andersen og Marko Farji hadde etter hvert saftige muligheter til å utligne. Man kan dermed si at drammenserne har hatt flest store målsjanser, mens Molde har hatt en klar majoritet av ballbesittelsen. Alt i alt et artig utgangspunkt før de siste 45 minuttene, det, og gjestene i hvitt har vist at de definitivt kan komme til målsjanser mot et Molde-lag som har mye ballbesittelse.
45' 2. omgang
45' Godset innleder andre omgang.
47'
47' Hjørnespark til Molde
47' VAR
49' Straffe til Molde!
49' Gult kort til Eirik Ulland Andersen på Strømsgodset
50' Mål til Molde! Markus André Kaasa scorer på straffe!
51' Molde får altså en drømmeinnledning etter hvilen her. Har som nevnt hatt ballen svært mye så langt, men dette er egentlig kun den tredje store målsjansen i kveld.
53' Frispark til Molde
55' Hestad skjærer innover fra høyre og klemmer til fra vel 16 meter. Rett på Bråtveit, som dermed kan redde nokså enkelt.
58' Møller Dæhli klemmer til, han også, og dette forsøket fremstår farligere. Bråtveit får det rett på seg, men gir en retur han selv plukker. En slags halvsjanse der.
59' Gult kort til Isak Amundsen på Molde
59' Frispark til Strømsgodset
62' Hjørnespark til Strømsgodset
62' Gult kort til Anders Hagelskjær på Molde
64' Spillerbytte Strømsgodset - Jonas Therkelsen går på, Jonas Therkelsen går av
64' Spillerbytte Strømsgodset - Marcus Johnson Mehnert går på, Marcus Johnson Mehnert går av
66' Første halvdel av andre omgang unnagjort nå, og vi har et kampbilde mye likt det vi så før hvilen her. Molde med mye ballbesittelse på Godsets halvdel.
68' Nytt innlegg fra venstre, en ball Bråtveit ikke holder i første omgang. Plukker så sin egen retur sekunder senere. Nok en gang tendenser av vertene.
68' Frispark til Molde
71' Spillerbytte Molde - Magnus Wolff Eikrem går på, Magnus Wolff Eikrem går av
71' Spillerbytte Molde - Halldor Stenevik går på, Halldor Stenevik går av
72' Mål for Molde, Kristian Eriksen scorer!
74' Spillerbytte Strømsgodset - Emmanuel Danso går på, Emmanuel Danso går av
75' Etter en noe sjansefattig første omgang har Molde kommet til mange gode forsøk etter hvilen her. Mest antydninger i de første 45 minuttene, mens man så langt etter pause har kommet til tre store målsjanser.
77' Hjørnespark til Strømsgodset
78' Hjørnespark til Strømsgodset
78' Spillerbytte Molde - Eirik Haugan går på, Eirik Haugan går av
80' Egentlig ganske så jevnt når man ser på antallet store målsjanser (4-3), men man sitter likevel med en følelse av at Moldes ledelse er av den svært fortjente sorten.
82' Hjørnespark til Molde
84' Frispark til Molde
87' Nok en avslutning fra vel 16 meter for Molde, et forsøk Bråtveit redder enkelt. Begge lag venter egentlig kun på sluttsignalet nå.
88' Frispark til Strømsgodset
90' Mål for Molde, Magnus Wolff Eikrem scorer!
90' Mehnert på ferde til venstre i boksen, men forsøket går rett på Karlstrøm. Relativt enkel redning, det, selv om han kommer til i ganske interessant posisjon.
90' Kampen er slutt
Espen Eskås markerer for full tid på Aker Stadion, hvor det ender 4-0 mellom Molde og Strømsgodset. Vertene i blått med en solid seriepremiere i rosenes by. Eirik Hestad sørget for 1-0 halvveis, en ledelse som ble doblet da Markus Kaasa var sikker fra krittmerket da den andre omgangen var vel fem minutter gammel. Kristian Eriksen sørget for kveldens tredje vel halvveis i omgangen, før innbytter Magnus Wolff Eikrem fastsatte sluttresultatet til 4-0 da klokken viste 90 minutter. Ser man på antallet store målsjanser, var Molde definitivt effektive i kveld, mens gjestene fra Drammen utvilsomt hadde sine muligheter til å gjøre dette spennende. Alt i alt en seriepremiere å skrive hjem om for hjemmetilhengerne, dette, mens gjestene fra Drammen nok en gang må se at det ender med 0 poeng i Molde.