Ola Hovdenak vant Romsdalseggenløpet

Mange bruker 6-7 timer på turen. Hovdenak sprang på 58 minutt og 20 sekund.
Sport

Ola Hovdenak vant Romsdalseggenløpet på tida 58.20 lørdag formiddag. Starten gikk fra Venjesdalen 11.30 og målgang var ved bua på toppen av Nesaksla.

- Kjempefornøyd, sa han etterpå til Romsdals Budstikke.

Et løp som dette er ifølge Hovdenak ganske uvanlig i Norge, men lenger nedover i Europa er det mange slike, der man springer bortover og ikke rett opp,

Den suverene vinneren lå bak Morten Eilifsen (Rindal IL) de første ti minuttene, men tok deretter ledelsen som han holdt helt fram til han ble klappet inn til mål.

- Dette er et kjempeløp som både har utsikt og utfordringer, sa han fornøyd.

Dette er første gang løpet gjennomføres, og tanken er at det skal bli like kjent og populært som de meste kjente blant tilsvarende løp i Norge.

LES OGSÅ: Rå rekord i Trollheimen

Marte Monrad-Hansen sprang løpet på 1.09.53, og ble først blant kvinnene.

- Et gøy arrangement, sa 26-åringen som kommer fra Oslo, men for tida tar almennpraksisen i legeturnusåret sitt i Fræna.

- Jeg skulle egentlig gå noen toppturer, men etteranmeldte meg i stedet til dette. Jeg har aldri gått Romsdalseggen før, så nå fikk jeg både tur, løp og kjekke folk, sa hun.

Sølvplassen i dameklassen gikk til åndalsneskvinna Torill Kathrin Hjelvik (1.16.14), mens Malin Holmberg fra Valldal (1.18.32) kapret tredjeplassen.

Blant mennene var det Gjermund Nordskar (Heidal IL) som tok andreplass på tida 1.02.10, mens bronsen gikk til isfjordingen Magnor Rypdal med tida 1.06.28.

- Veldig fornøyd

Tom Erik Heimen er initiativtaker til Romsdalseggenløpet:

- Jeg er veldig fornøyd. Det er utrolig artig at så mange er med, sier han, som nå håper alle tar med seg naboer og kolleger for å bli med når historiens andre løp går av stabelen 6. september neste år.

Under premieutdelinga og gavetrekningene i gågata utpå ettermiddagen, rettet Heimen takk til alle som har vært med og lagt til rette for at dagen ble så bra.

- Jeg gikk rundt og så at folk nesten smilte rundt, og det måtte jeg gjøre sjøl også.

95 deltok i konkurranseklassen, og rundt 270 i turklassen. I tillegg gikk flere over "eggen" uten å delta i konkurransen, samt at noen kun gikk kun opp til målgang på Nesaksla.

Det var grått på Åndalsnes lørdag, men forholdene på Romsdalseggen, over skodda, har vært fine og tørre, med mange fornøyde deltakere.