Norway Cup slår rekord

Turneringen blir den største hittil.

Ekebergsletta i Oslo gjøres klar til å ta i mot flere tusen deltakere og publikummere under fotballturneringen Norway Cup, som starter den siste uken i juli.  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Norway Cup
  • Årlig fotballturnering som regnes som verdens største
  • Arrangeres på Ekebergsletta i Oslo
  • Årets turnering er den 43. i rekken og åpner 25 juli
  • I år deltar 32.000 spillere i alderen 10 til 19 år fra omtrent 52 land
  • Norway Cup-rekord med 1.639 antall påmeldte lag i år.
Sport

– Jeg gleder meg over at den siste turneringen jeg leder, setter nye rekorder og at det er den største noensinne. Jeg håper dette blir den aller beste som har vært, sier Frode Kyvåg, til NTB fredag.

I 2015 er til sammen 1.639 lag påmeldt cupen som går av stabelen i det 43. året.

I 39 av dem har Frode Kyvåg ledet fotballturneringen, som regnes som verdens største med totalt 32.000 deltakere i år.

Ønsker ikke avskjedsarrangement

Helt siden Norway Cups spede begynnelse i 1972 har Kyvåg vært med i turneringen. I 1975 ble han ansatt som generalsekretær. Og siden har han vært sjefen over alle sjefer på Ekebergsletta.

– Jeg har ikke tenkt så langt som at jeg skal slutte. Det blir vel tungt den siste dagen, men foreløpig gleder jeg meg til turneringen, forklarer den avtroppende generalsekretæren.

Kyvåg sier til NTB at han ikke ønsker et høytidelig avskjeds-arrangement.

Norske artister

Årets turnering går av stabelen med åpningsparaden lørdag 25. juli klokka 17. Paraden vil gå fra Ekeberg Camping til Ekebergsletta, som er stedet der Norway Cups åpningsarrangementet begynner klokka 18.

Årets arrangement har konserter med en rekke norske artister som blant annet Donkeyboy, Tone Damli Aaberge og Alejandro Fuentes.

Årets innledende kamper starter søndag 26. juli klokka 9.00.

Totalt 52 nasjoner deltar på Fotballturneringen, som spilles på Ekebergsletta i Oslo. Norway Cup blir arrangert hvert år i uke 31.