Super-G: Vickhoff Lie beste norske i Sveits

Kajsa Vickhoff ligger an til 9.-plass i super-G-rennet i Crans Montana i Sveits søndag. Lara Gut-Behrami vant overlegent på hjemmebane.

Ragnhild Mowinckel  Foto: NTB

Sport

Vickhoff Lie, med startnummer åtte, kom godt i gang og ledet etter første tidtaking i kvinnenes tredje super-G-renn for sesongen. I mål var hun 53/100 sekund bak ledende Federica Brignone etter god kjøring i den krevende traseen.

Italieneren ble senere dyttet ned til 3.-plass av Gut-Behrami og Tamara Tippler.

Vickhoff Lie står uten pallplass i verdenscupen og har en 4.-plass fra utforen i Val d'Isère som beste plassering. I super-G har hun 6.-plass som karrierebeste.

Ragnhild Mowinckel tapte mye på toppen og klarte aldri å kjøre seg inn blant de beste. Hun viste god kjøring etter skadeavbrekket, men fortsatte å tape litt og litt og var i mål 1,96 bak Gut-Behrami på 20.-plass.

Verdenscupleder Petra Vlhová kjørte ut tidlig med startnummer én da hun kom skjevt ut på et hopp og kom på feil side av en port.

Like etter kom Wendy Holdener og kjørte ut på samme sted over kulen. Tre av de fire første kjørte ut. Løperne som sto igjen på toppen, så ut til å lære og unngikk stort sett utkjøring.

Neste på programmet for de kvinnelige alpinistene er storslalåm i Kronplatz i Italia til uken før utfor og super-G venter i tyske Garmisch-Partenkirchen.